A. Merkel: Vokietija neketina įvesti skiepijimosi prievolės

Vokietija neketina pasekti Prancūzijos ir kitų šalių pavyzdžiu ir įvesti privalomą kai kurių gyventojų skiepijimą nuo COVID-19, antradienį teigė kanclerė Angela Merkel.

Vokietija neketina pasekti Prancūzijos ir kitų šalių pavyzdžiu ir įvesti privalomą kai kurių gyventojų skiepijimą nuo COVID-19.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Vokietija neketina pasekti Prancūzijos ir kitų šalių pavyzdžiu ir įvesti privalomą kai kurių gyventojų skiepijimą nuo COVID-19.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 3:00 PM, atnaujinta Jul 13, 2021, 3:01 PM

„Neketiname eiti šiuo keliu, – po vizito Roberto Kocho institute (RKI) teigė A. Merkel. – Esame etapo, kuriame vis dar propaguojame (skiepijimąsi) ir turime daugiau vakcinų, nei yra skiepytis norinčių žmonių, pradžioje.“

Po lėto skiepijimo kampanijos starto anksčiau šiais metais, Vokietija vasarą paspartino tempą ir iki pirmadienio pilnai paskiepijo 42,6 proc. suaugusiųjų, o bent viena doze – 58,5 proc. tokių žmonių.

Tačiau per pastarąsias dvi savaites tempas sulėtėjo ir pirmadienį buvo suskiepyta mažiausiai vakcinos dozių nuo vasario.

Vokietijoje šiuo metu jau dominuojant delta atmainai ir RKI nurodžius, kad visuotiniam imunitetui pasiekti reikės paskiepyti mažiausiai 85 proc. suaugusiųjų, šalyje pasigirdo raginimų taikyti naują požiūrį.

Antradienį Vokietijos etikos tarybos, patarinėjančios vyriausybei vakcinacijos strategijos klausimais, narys Wolframas Hennas paragino įvesti privalomą pedagogų skiepijimą.

Tačiau A. Merkel teigė nemananti, kad Vokietijos vyriausybė „įgytų pasitikėjimo“, jei eitų tokiu keliu.

„Manau, kad galime įgyti pasitikėjimo propaguodami skiepijimą ir leisdami kuo daugiau gyventojų (...) iš savo patirties tapti vakcinų ambasadoriais“, – nurodė kanclerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.