Kuriozas Rusijos greitkelyje – apvirto 40 tonų sveriantis tankas

Rusijos kariuomenė per klaidą apvertė 40 tonų sveriantį kovinį tanką, perveždama jį paprastomis miesto gatvėmis.

Praeivių nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad T-80 tankas buvo apsivertęs aukštyn kojom. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Praeivių nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad T-80 tankas buvo apsivertęs aukštyn kojom. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 1:48 PM, atnaujinta Jul 14, 2021, 2:28 PM

„Jie numetė tanką. Jis guli ant kelio „, – pranešė 9 tūkst. kilometrų į rytus nuo Maskvos esančio Sachalino srities kelių policija.

Praeivių nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad T-80 tankas buvo apsivertęs aukštyn kojom, o bokštelis pramušė skylę asfalte.

„Jums pasisekė, – ištyręs žalą iš arti, priešais tanką stovinčiam vairuotojui konstantavo vaizdo įrašo autorius. – Tai buvo geras tankas. Beveik pervažiavo automobilį.“

Po įvykio nebuvo pranešta apie sužalojimus.

Vėliau „Sakhalin.info“ išleido filmuotą medžiagą, kurioje kariai ir sunkioji technika apvertė šarvuotą transporto priemonę ant ratų.

Rusijos ginkluotųjų pajėgų Rytų karinė apygarda teigė, kad T-80, kurį pagaminti kainuoja daugiau nei 2,5 milijonų eurų, nepatyrė žalos.

Kariuomenė dėl avarijos kaltina sunkiosios technikos transporto vairuotoją, kuris „leido T-80 tankui apvirsti nuo platformos ant važiuojamosios kelio dalies.“

Parengta pagal „The Moscow Times“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.