Tuniso prezidentas pavedė kariuomenei vadovauti atsakui į COVID-19 krizę

Tuniso prezidentas Kaisas Saiedas trečiadienį pavedė kariuomenei perimti nacionalinio atsako į COVID-19 pandemiją valdymą, šaliai grumiantis su vienu didžiausių koronaviruso protrūkių Afrikoje.

 Tuniso prezidentas pavedė kariuomenei vadovauti atsakui į COVID-19 krizę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tuniso prezidentas pavedė kariuomenei vadovauti atsakui į COVID-19 krizę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2021, 7:51 PM

Už šią užduotį dabar bus atsakinga kariuomenės sveikatos apsaugos tarnyba, per regioninę televiziją „al Arabiya“ paskelbė valstybės vadovas.

Kariai ir kariniai medikai jau buvo atsakingi už vakcinavimą atokiose Tuniso vietovėse. Antradienį kariniai sunkvežimiai gabeno deguonį į šalies centrinius ir šiaurės vakarinius regionus, kur ligoninės buvo jo pristigusios.

Tuo metu naujas laikinasis sveikatos apsaugos ministras trečiadienį pradėjo eiti savo pareigas. Jo pirmtakas buvo atleistas dėl netikėto sprendimo pirmąkart atidaryti skiepijimo centrus visų amžiaus grupių suaugusiesiems per šią savaitę musulmonų minimą Aukojimo šventę.

Tarnybos nebuvo pasirengusios tokiam sprendimui, todėl kilo sumaištis ir chaosas, į vakcinacijos centrus plūstelėjus didelėms minioms. Prezidentas „nusikaltimu“ pavadino sprendimą, skatinantį susibūrimus, kai vyriausybė kaip tik mėgina atgrasyti žmones nuo būriavimosi ir apriboti viruso plitimą.

Aukojimo šventė paprastai minima bendruomenėse rengiant pamaldas ir gausius socialinius susibūrimus, skerdžiant gyvulius ir dalijant mėsą neturtingiesiems. Šiemet Tuniso valdžia apribojo susibūrimus ir atnaujino komendanto valandą kai kuriuose regionuose, kur sergamumas COVID-19 didelis.

Šalis taip pat uždarė kai kuriuos Viduržemio jūros paplūdimius – taigi, buvo suduotas naujas smūgis jau ilgą laiką sunkumus patiriančiam turizmo sektoriui.

Tunise nustatyta daugiau COVID-19 pacientų mirties atvejų per capita nei bet kurioje kitoje Afrikos šalyje. Pastarosiomis savaitėmis Tunise fiksuojamas vienas aukščiausių paros mirtingumo rodiklio prieaugių visame pasaulyje. Kitos šalys šiai Šiaurės Afrikos valstybei siunčia vakcinas ir kitokią medicinos pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.