Jungtinėje Karalystėje prieš COP26 konferenciją susitinka 51 šalies ministrai

Didžiojoje Britanijoje sekmadienį susitinka 51-os šalies klimato ir aplinkosaugos reikalų ministrai.

 Didžiojoje Britanijoje sekmadienį susitinka 51-os šalies klimato ir aplinkosaugos reikalų ministrai. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Didžiojoje Britanijoje sekmadienį susitinka 51-os šalies klimato ir aplinkosaugos reikalų ministrai. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 12:31 PM

Susitikimas rengiamas ruošiantis lapkritį Velse vyksiančiai Jungtinių Tautų klimato konferencijai (COP26).

Šios konferencijos pirmininkas britų ministras Alokas Sharmas pirmininkaus dviejų dienų susitikimui, kurio metu, anot Londono, bus aptarti „svarbūs klausimai, kuriuos reikės išspręsti“ per konferenciją.

A. Sharma „tikisi paruošti dirvą ir planą Glazgo konferencijai“, nurodoma britų vyriausybės išplatintame pranešime.

Dviejų dienų susitikimuose – virtualiuose ir akis į akį – už uždarų durų dalyvaus ir Jungtinių Valstijų, Indijos bei Kinijos ministrai. Tai yra pirmas toks ministrų susitikimas per daugiau nei 18 mėnesių.

„Susiduriame su pavojų mūsų planetai keliančiais laikais ir vienintelis būdas apsaugoti jos ateitį yra šalims eiti tuo pačiu keliu, – pareiškė A. Sharma. – Pasaulis stebės, ar mes susirinksime Glazge ir padarysime tai, ko reikia pakeisti padėtį šiame lemiame dešimtmetyje.“

COP26 metu bus kalbama apie tikslą apriboti pasaulinės temperatūros kilimą iki 1,5 laipsnio Celsijaus, o taip pat bus aptariami tokie klausimai, kaip kovos su klimato kaita finansavimas ir pastangos prisitaikyti prie klimato kaitos. Be to, bus siekiama galutinai suderinti „taisyklių rinkinį“, kuris leis įgyvendinti Paryžiaus susitarimą.

Konferencijoje laukiama derybininkų iš 196 šalių ir Europos Sąjungos, taip pat verslo atstovų, ekspertų ir pasaulinių lyderių.

JAV specialusis prezidento pasiuntinys klimato klausimais Johnas Kerry anksčiau šią savaitę sakė, kad COP26 yra „lemiama akimirka pasauliui susirinkti ir susidoroti su klimato iššūkiu“.

„Glazgas yra ta vieta, o 2021 yra tas metas, ir mes galime per mažiau nei šimtą dieną išgelbėti ateinančius šimtą metų. Visų pirma mums reikia imtis veiksmų ir tai privalome padaryti dabar, nes laikas senka“, – pareiškė J. Kerry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.