ES ragina Tunisą greitai atkurti stabilumą

Europos Sąjunga antradienį paragino Tunisą kuo greičiau atkurti politinį stabilumą, šalį apėmus sąmyšiui po prezidento sprendimo atstatydinti premjerą.

Protestai Tunise.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Protestai Tunise.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 1:23 PM, atnaujinta Jul 27, 2021, 1:25 PM

„Europos Sąjunga itin dėmesingai stebi įvykius Tunise“, – sakoma Bendrijos užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio pranešime.

„Raginame kiek įmanoma greičiau atkurti institucijų stabilumą, ypač kalbant apie parlamento veiklos atnaujinimą, pagarbą pagrindinėms teisėms ir susilaikymą nuo bet kokių formų smurto“, – pridūrė jis.

J. Borrellis pabrėžė, kad „išsaugoti demokratiją ir šalies stabilumą yra prioritetai“, taip pat priminė, kad ES suteikė Tunisui „reikšmingą paramą“, turėjusią padėti įveikti finansų krizę ir kovoti su COVID-19 pandemija.

Šią Šiaurės Afrikos valstybę, prieš dešimtmetį tapusią Arabų pavasario sukilimų lopšiu, sekmadienį apėmė konstitucinė krizė, kai prezidentas Kaisas Saiedas atleido iš pareigų premjerą Hichemą Mechichi ir nurodė 30 dienų sustabdyti parlamento darbą. Didžiausia politinė partija „Ennahdha“ šiuos žingsnius pasmerkė kaip „perversmą“.

Vėliau K. Saiedas atleido gynybos ir teisingumo ministrus.

Ši krizė įsiplieskė po ištisus mėnesius tvyrojusios įtampos tarp prezidento, premjero ir „Ennahdha“ vadovo Rachedo Ghannouchi. Politiniai nesutarimai trukdė imtis reikiamo atsako į COVID-19 krizę, užsikrėtusiųjų mirtingumo rodikliui tapus vienu didžiausių pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.