Identifikuotas paskutinis per daugiaaukščio griūtį Floridoje dingęs asmuo

Serfsaido miesto Floridoje pareigūnai pirmadienį pranešė nustatę paskutinio asmens, dingusio per praėjusį mėnesį čia įvykusią daugiaaukščio gyvenamojo pastato griūtį, nusinešusią 98 gyvybes, tapatybę.

 Pagerbiamos daugiabučio griūties Floridoje aukos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Pagerbiamos daugiabučio griūties Floridoje aukos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 9:12 AM, atnaujinta Jul 27, 2021, 9:13 AM

„Šiandien galiu pranešti, kad dėl šių nuoseklių, didvyriškų pastangų buvo identifikuotas paskutinis dingęs asmuo“, – sakė Majamio-Deido apygardos, kur įvyko tragedija, merė Daniella Levine Cava.

„Identifikuotos 98 aukos: 97 aukos buvo ištrauktos iš griuvėsių, vienas asmuo mirė ligoninėje“, – sakė jis.

Nors visos neatpažintos aukos surastos, D. Levine Cava sakė, kad policija tarp tonų pastato nuolaužų, perkeltų į sandėlį, toliau ieško įrodymų ir palaikų.

Dvylikos aukštų pastatas „Champlain Towers South“ į šiaurę nuo Majami Bičo esančiame Serfsaido mieste iš dalies sugriuvo ankstyvą birželio 24-osios rytą.

Mėnesį nelaimės vietoje dirbę ugniagesiai praėjusį penktadienį nutraukė savo operaciją.

Išskyrus vieną paauglį, ištrauktą iš po griuvėsių praėjus kelioms valandoms po griūties, daugiau likusių gyvų žmonių tarp nuolaužų nebuvo rasta.

Majamio-Deido apygardos policija pirmadienį nurodė, kad paskutinė identifikuota auka yra 54 metų Estelle Hedaya. Jos brolis laikraščiui „The New York Times“ sakė, kad moteris buvo neseniai persikėlusi į Floridą iš Niujorko.

Praėjus daugiau nei mėnesiui po nelaimės tiksli griūties priežastis vis dar tiksliai nenustatyta. Visgi preliminarūs duomenys rodo, kad dalies pastato konstrukcijų būklė buvo pablogėjusi.

Po nelaimės iš nesugriuvusios pastato dalies buvo evakuoti žmonės, o liepos 4 dieną ji buvo sugriauta valdomu sprogdinimu, nes kėlė grėsmę paieškos ir gelbėjimo komandoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.