Mirė Berlyne per demonstraciją policijos sulaikytas vyras Berlyno policija uždraudė mieste organizuoti dar kelis protestus

Vokietijos sostinės policija pranešė, kad mirė 49 metų vyras, sulaikytas policijos pareigūnų sekmadienį per protestus prieš vyriausybės įvestas kovos su pandeminiu koronavirusu priemones.

Berlyno policija pranešė, kad mirė 49 metų vyras, sulaikytas policijos pareigūnų sekmadienį per protestus prieš vyriausybės įvestas kovos su pandeminiu koronavirusu priemones.<br>imago images/Scanpix nuotr.
Berlyno policija pranešė, kad mirė 49 metų vyras, sulaikytas policijos pareigūnų sekmadienį per protestus prieš vyriausybės įvestas kovos su pandeminiu koronavirusu priemones.<br>imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 10:57 AM, atnaujinta Aug 2, 2021, 11:40 AM

Pirmadienį anksti ryte policija informavo, kad minėtas vyras skundėsi dilgčiojimu rankoje ir krūtinėje, kai pareigūnai tikrino jo asmens tapatybės dokumentus Berlyno Mitės rajone, kur nepaisant oficialaus demonstracijų draudimo susirinko tūkstančiai protestuotojų.

Pareigūnai suteikė jam pirmąją pagalbą. Atvykus greitosios pagalbos automobiliui vyras buvo išvežtas į ligoninę, kur vėliau mirė, nurodė policija.

Dėl vyro mirties pradėtas įprastas tyrimas.

Maždaug 600 žmonių buvo sulaikyti per demonstracijas, per kurias būta smurto protrūkių, protestuotojams nepaisant pareigūnų reikalavimų išsiskirstyti ir bandant prasiveržti pro policininkų eiles.

Policijos atstovė sakė, kad pareigūnai dar aiškinasi, kiek tiksliai protestuotojų ir policininkų buvo sužeisti per sekmadienio demonstracijas.

Vokietija sušvelnino daugelį per pandemijos piką įvestų apribojimų, tačiau tebegalioja reikalavimai uždarose erdvėse dėvėti kaukes ir pateikti neigiamą COVID-19 testą ar pažymėjimą apie pasiskiepijimą.

Berlyno policija uždraudė mieste organizuoti dar kelis protestus

Berlyne po savaitgalį stebėto smurto uždrausta pirmadienį organizuoti dar tris prieš COVID-19 priemones nukreiptas demonstracijas, pranešė Vokietijos sostinės policija.

Policija uždraudė organizuoti dvi eitynes per pagrindinę Tyrgarteno parko gatvę, kuriose, anot organizatorių, turėjo dalyvauti 10 tūkst. žmonių. Taip pat neleista surengti Potsdamo aikštėje turėjusio vykti protesto, kuriame buvo tikimasi apie 1 tūkst. dalyvių.

Per sekmadienį sostinėje vykusius tūkstantinius protestus buvo sulaikyta beveik 600 žmonių. Daugelis protestuotojų siejami su judėjimu „Lateral Thinking“, kuris priešinasi koronaviruso apribojimams.

Siekiant suvaldyti protestus, buvo dislokuota daugybė policijos pareigūnų, kurie Tyrgarteno parke prieš protestuotojus panaudojo vandens patranką. Protestų stebėjimui taip pat pasitelkti sraigtasparniai.

Policija draudimus pagrindė tuo, kad „Lateral Thinking“ protestų metu tyčia nesilaikoma šalyje vis dar galiojančių socialinės distancijos taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras