Per šaudymą netoli Pentagono sužeisti keli žmonės Pentagonas patvirtino, kad žuvo jį saugojęs policininkas

Šalia Vašingtono keletas žmonių buvo sužeisti antradienį ryte per šaudymo incidentą netoli Pentagono pastato.

Incidentas įvyko autobusų stotyje, kuri yra Pentagono tranzito centro dalis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Incidentas įvyko autobusų stotyje, kuri yra Pentagono tranzito centro dalis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2021, 7:06 PM, atnaujinta Aug 4, 2021, 8:30 AM

Šalia Vašingtono keletas žmonių buvo sužeisti antradienį ryte per šaudymo incidentą netoli Pentagono pastato.

JAV Gynybos departamento centrinė būstinė dėl šio incidento buvo laikinai uždaryta.

Arlingtono apygardos priešgaisrinis departamentas pranešė apie „keletą nukentėjusiųjų“, bet kol kas neaišku, ar jie buvo pašauti, taip pat kokia jų būklė.

Du teisėsaugos pareigūnai su anonimiškumo sąlyga sakė, kad tarp sužeistųjų yra policijos pareigūnas.

Incidentas įvyko autobusų platformoje, kuri yra Pentagono tranzito centro dalis, sakoma per „Twitter“ paskelbtoje Pentagono apsaugos tarnybos žinutėje. Stotelė yra šalia Pentagono, esančio Virdžinijos valstijos Arlingtono apygardoje kitapus Potomako upės nuo Vašingtono.

Vienas naujienų agentūros AP reporteris, buvęs netoli JAV Gynybos departamento būstinės, sakė girdėjęs keletą šūvių, o paskui, po pauzės – dar mažiausiai vieną papildomą šūvį.

Kitas AP žurnalistas girdėjo policininkus šaukiant „Šaulys!“

Pentagonas šiuo metu uždarytas dėl incidento Pentagono tranzito centre. Prašome visuomenės vengti to rajono“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Pentagono saugumo agentūra po maždaug 10 val. 37 min. vietos (17 val. 37 min. Lietuvos) laiku įvykusio incidento.

Arlingtono apygardos pagalbos tarnybos pranešė apie „keletą nukentėjusiųjų“, kuriems prireikė medikų pagalvos įvykio vietoje, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Pentagono atstovo spaudai Johno Kirby incidento metu pastate nebuvo, jis dalyvavo susitikime su prezidentu Joe Bidenu.

Incidento metu gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley buvo Baltuosiuose rūmuose, kur susitiko su prezidentu Joe Bidenu.

2010 du Pentagono apsaugos tarnybos pareigūnai buvo sužeisti per ginkluoto vyro ataką patikros poste. Pareigūnai atsakė ugnimi ir nukovė užpuoliką, įvardytą kaip Johnas Patrickas Bedellis.

JAV: Pentagonas patvirtino, kad žuvo jį saugojęs policininkas

JAV gynybos departamentas antradienį patvirtino, kad žuvo Pentagono policijos pareigūnas, kuris buvo užpultas prie žinybos pastato.

„Visų, kurie dirba Pentagone, vardu reiškiu nuoširdžiausią užuojautą Pentagono apsaugos darbuotojo, mirusio nuo šįryt patirtų žaizdų, šeimai, artimiesiems ir kolegoms“, – sakoma JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino pareiškime. Žinybos vadovas pažymėjo, kad incidento aplinkybės tiriamos.

Pentagono policijos vadovas Woodrow Kusse per spaudos konferenciją žurnalistams pranešė, kad pareigūnas buvo užpultas antradienį prie JAV gynybos departamento pastato, per incidentą buvo šaudoma. Jis patvirtino, kad nukentėjo keli žmonės.

Pasak W. Kusse, teisėsaugos institucijos kol kas neturi informacijos apie užpuoliko motyvus, ir dar anksti daryti išvadas, ar šis išpuolis buvo teroro aktas.

Pentagono spaudos tarnybos vadovas Johnas Kirby`is, taip pat dalyvavęs spaudos konferencijoje, pranešė, kad incidento metu JAV gynybos sekretoriaus L. Austino nebuvo pastate.

Anksčiau naujienų agentūra „The Associated Press“ pranešė, kad per incidentą saugumo tarnybos darbuotojas mirė nuo durtinės žaizdos. Užpuolikas, agentūros duomenimis, buvo nušautas pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.