Ispanijoje sulaikytas galingiausio Italijos nusikalstamo sindikato vadeiva

Ispanijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi vieną iš „Ndrangeta“ – galingiausios organizuotos nusikalstamos grupuotės Italijoje – vadeivų.

 Ispanijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi vieną iš „Ndrangeta“ – galingiausios organizuotos nusikalstamos grupuotės Italijoje – vadeivų.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Ispanijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi vieną iš „Ndrangeta“ – galingiausios organizuotos nusikalstamos grupuotės Italijoje – vadeivų.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 4:02 PM

Šis nusikalstamas sindikatas kontroliuoja didžiąją dalį į Europą gabenamos kokaino kontrabandos.

Pareigūnai Domenico Paviglianiti – „vieną iš Italijos labiausiai ieškomų bėglių“ – sulaikė pirmadienį Madrido darbininkų klasės rajone Kvatro Kaminose per bendrą operaciją su italų policija, nurodė Ispanijos nacionalinė policija išplatintame pranešime.

Anot policijos, sulaikomas D. Paviglianiti turėjo padirbtą portugališką pasą, beveik 6 tūkst. eurų grynųjų ir šešis mobiliojo ryšio telefonus.

D. Paviglianiti padėjo kontroliuoti mafijos operacijas šiaurės Italijoje ir Pietų Amerikoje.

Italijos žiniasklaida praminė D. Paviglianiti „bosų bosu“ už jo vaidmenį nusikaltimuose, įvykdytuose praėjusio amžiaus 8-ame ir 9-ame dešimtmečiais, įskaitant nužudymus ir narkotikų kontrabandą.

1996 metais D. Paviglianiti buvo sulaikytas Ispanijoje. Po trejų metų jis buvo išduotas Italijai, kur pradėjo atlikti jam skirtą įkalinimo iki gyvos galvos bausmę. Tokia bausmė paprastai skiriama aukščiausiems mafijos vadeivoms.

Tačiau D. Paviglianiti advokatai tvirtino, kad pagal Ispanijos ekstradicijos sąlygas jam negalėjo būti skirtas įkalinimas iki gyvos galvos. Dėl šio formalumo jis buvo paleistas į laisvę, už grotų praleidęs 20 metų.

Italijos prokurorai išdavė D. Paviglianiti arešto orderį, kai teismas nusprendė, kad 2019 metais priimtas sprendimas paleisti jį į laisvę buvo neteisingas.

Ispanijos policija aptiko dalį D. Paviglianiti šeimos narių Barselonoje, kuris jis gyveno kelis mėnesius prieš persikeldamas į Madridą.

Policija reguliariai sulaiko italų mafijos narius Ispanijoje, per kurią į Europą patenka didelė dalis kokaino iš Lotynų Amerikos ir hašišo iš šiaurės Afrikos.

„Ndrangeta“ įsikūrusi Italijos pietiniame Kalabrijos regione, o jos čiuptuvai nusidriekę toli už šalies ribų. Ji pranoko liūdnai pagarsėjusią Sicilijos nusikalstamą organizaciją „Cosa Nostra“ bei Neapolio mafijos grupuotę „Camorra“ ir laikoma įtakingiausiu bei grėsmingiausiu nusikalstamu sindikatu Italijoje.

Pavadinimas „Ndrangeta“ kilęs iš graikų kalbos žodžio, reiškiančio drąsą ar lojalumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.