Ukraina pateikė prašymą prisijungti prie NATO kibernetinio saugumo centro

Ukraina pateikė oficialų prašymą prisijungti prie Taline veikiančio NATO bendros kibernetinės gynybos kompetencijos centro (CCDCOE), pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba (NSGT).

 Ukraina pateikė prašymą prisijungti prie NATO kibernetinio saugumo centro.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
 Ukraina pateikė prašymą prisijungti prie NATO kibernetinio saugumo centro.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-05 10:20

„Ukrainos NSGT sekretoriaus Oleksijaus Danilovo vardu Ukrainos pusė pateikė oficialų prašymą prisijungti prie CCDCOE“, – sakoma Tarybos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Jame nurodoma, kad antradienį NSGT Nacionalinio kibernetinio saugumo koordinacinio centro delegacija buvo atvykusi darbo vizito į Estiją, kurio metu surengta virtinė dvišalių susitikimų, siekiant plėtoti abiejų šalių bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje.

Delegacijos narė Ukrainos NSGT Informacinio saugumo ir kibernetinio saugumo tarnybos vadovė Natalija Tkačiuk pažymėjo, kad toks žingsnis yra aktualus Ukrainos stojimo į NATO kurso kontekste.

„Ukrainos įtraukimas į CCDCOE darbą gali tapti svarbiu žingsniu kelyje link visateisės narystės NATO“, – ją cituoja NSGT spaudos tarnyba.

N. Tkačiuk pabrėžė, kad ukrainiečių specialistų įtraukimas į CCDCOE darbą turės teigiamos įtakos centro darbo efektyvumui. Taip pat, anot jos, tai padės sustiprinti Ukrainos nacionalinės kibernetinio saugumo sistemos galimybes.

„Šalys pažymėjo, kad veiksmingas žingsnis link Ukrainos prisijungimo prie CCDCOE gali būti Ukrainos ekspertų pritraukimas dirbti CCDCOE teminėse grupėse“, – sakė NSGT.

Savo ruožtu Estijos gynybos ministerijos nuolatinis sekretorius Kusti Salmas patikino, kad Estijos pusė pasirengusi padėti Ukrainai siekti priėmimo į CCDCOE.

Estijos gynybos ministerijos nuolatinio sekretoriaus pavaduotojas Margusas Mattas pažymėjo, kad Ukrainos patirtis kovojant su Rusijos kibernetinėmis atakomis yra labai svarbi NATO.

M. Mattas pridūrė, kad Estija ir toliau palaikys Ukrainos euroatlantinius siekius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.