Aliaskoje sudužus turistiniam lėktuvui žuvo šeši žmonės

Pietryčių Aliaskoje ketvirtadienį sudužus turistiniam lėktuvui žuvo visi šeši juo skridę žmonės, pranešė JAV pakrančių apsaugos tarnyba.

 Pietryčių Aliaskoje ketvirtadienį sudužus turistiniam lėktuvui žuvo visi šeši juo skridę žmonės, pranešė JAV pakrančių apsaugos tarnyba.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Pietryčių Aliaskoje ketvirtadienį sudužus turistiniam lėktuvui žuvo visi šeši juo skridę žmonės, pranešė JAV pakrančių apsaugos tarnyba.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 10:09 AM

Lėktuvo avarinio pavojaus signalas įsijungė apie 11 val. 20 min. vietos (22 val. 40 min. Lietuvos) laiku, kai orlaivis nukrito Ūkanotųjų Fjordų nacionalinio paminklo rajone netoli Kečikano, pranešė Pakrančių apsaugos tarnyba ir Federalinė aviacijos administracija (FAA).

Viena sraigtasparnių kompanija pranešė, kad paieškos zonoje ant keteros matė nuolaužų, o Pakrančių apsaugos tarnybos įgulos nariai jas rado apie 14 val. 40 min. vietos (penktadienį 1 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

Pakrančių apsaugos tarnybos sraigtasparnis nuleido į tą vietą du gelbėtojus, bet jie nepranešė apie išgyvenusius žmones, pranešė agentūra.

Žuvusiųjų tapatybės kol kas neskelbiamos.

Penki to lėktuvo keleiviai buvo iš „Holland America Line“ kruizinio laivo „Nieuw Amsterdam“, rašoma bendrovės pranešime. Ketvirtadienį laivas sustojo Kečikane ir po lėktuvo katastrofos atidėjo po pietų planuotą išvykimą. Bendrovė nurodė, kad svečiams ir įgulai teikiama psichologų pagalba.

„Ekskursiją vandens lėktuvu pasiūlė nepriklausomas kelionių organizatorius, „Holland America Line“ jos nepardavė“, – sakoma pareiškime.

Kečikanas yra populiari Aliaskoje viešinčių kruizinių laivų stotelė, o kruizinių laivų keleiviai iš uosto gali vykti į įvairias apžvalgines ekskursijas.

Populiarios išvykos yra skrydžiai lengvaisiais lėktuvais į Ūkanotųjų Fjordų nacionalinį paminklą, kur lankytojai gali tyruose pamatyti ledynų slėnių, snieguotų viršūnių ir ežerų.

2019 metais Aliaskoje ore susidūrus dviem turistiniams lėktuvams žuvo šeši iš 16 juose buvusių žmonių.

Ketvirtadienį sudužęs lėktuvas „de Havilland Beaver“ priklausė kompanijai „Southeast Aviation LLC“, sakė Pakrančių apsaugos tarnybos vyriausiasis pareigūnas Kipas Wadlowas.

Su šia Kečikane įsikūrusia bendrove naujienų agentūrai AP susisiekti kol kas nepavyko.

Savo tinklalapyje ji skelbia, kad siūlo ekskursijas po Ūkanotųjų Fjordų nacionalinį paminklą ir lokių stebėjimo vietas, taip pat užsakomuosius skrydžius į kitas vietoves pietryčių Aliaskoje.

Lėktuvo operatorė Pakrančių apsaugos tarnybai sakė, kad orlaivyje buvo penki keleiviai ir pilotas, sakė K. Wadlowas. Jis sakė neturįs informacijos, kada lėktuvas pakilo.

Tą dieną buvo debesuota, tvyrojo rūkas, nesmarkiai lijo. Matomumas siekė kiek daugiau nei 3 km, vėjo greitis – beveik 13 km per val., nurodė Pakrančių apsaugos tarnyba.

Nelaimę tirs FAA ir Nacionalinė transporto saugos organizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.