Baltarusių opozicionieriui M. Kazlovui skirti trys mėnesiai arešto

Baltarusijos teismas opozicinės Jungtinės piliečių partijos (JPP) pirmininkui Mikalajui Kazlovui skyrė trijų mėnesių arešto bausmę už ikiteisminio tyrimo dėl opozicijos įsteigtos Koordinacinės tarybos duomenų atskleidimą, penktadienį pranešė teisių gynimo centras „Viasna“.

 Baltarusių opozicionieriui M. Kazlovui skirti trys mėnesiai arešto.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Baltarusių opozicionieriui M. Kazlovui skirti trys mėnesiai arešto.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 12:38 PM

„M. Kazlovas pripažintas kaltu dėl Koordinacinės tarybos atžvilgiu atliekamo ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo. Tačiau konkretus nusikalstamos veikos epizodai nežinomi, nes teismas vyko už uždarų durų“, – rašoma centro „Telegram“ kanale paskelbtame pranešime.

Teisių gynėjai pažymėjo, kad teisėjas M. Kazlovui skyrė maksimalią numatytą bausmę.

Anksčiau M. Kazlovas keliskart atsisakė pasirašyti įspėjimą dėl duomenų neatskleidimo po apklausų Tyrimų komitete. Jis buvo apklausiamas tiriant bylą, iškeltą Koordinacinei tarybai. Dėl to M. Kazlovas buvo traukiamas administracinėn atsakomybėn.

M. Kazlovas yra opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos patikėtinis.

Baltarusijoje daugiau nei pusmetį tęsėsi masiniai protestai po praėjusių metų rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų demokratijos nepripažįsta tų rinkimų rezultatų ir tikrąja nugalėtoja laiko S. Cichanouskają.

Vykstant protestams S. Cichanouskajos šalininkai įkūrė Koordinacinę tarybą, raginančią pradėti platų visuomeninį dialogą krizei užbaigti, be kita ko, ir dėl mechanizmo pakartotiniams prezidento rinkimams surengti. Minsko režimas šią tarybą laiko nekonstitucine.

Trečiadienį Minske prasidėjo Koordinacinės tarybos prezidiumo narių Maryjos Kalesnikavos ir Maksimo Znako teismas. Jis vyksta už uždarų durų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.