Tailandiečiui pateikti kaltinimai dėl šveicarės turistės nužudymo Puketo saloje

Tailande vienam vietos gyventojui pateikti kaltinimai dėl netoli vieno krioklio populiariame paplūdimio kurorte Puketo saloje rastos Šveicarijos pilietės nužudymo, sekmadienį pranešė vietos policija.

Tailande vienam vietos gyventojui pateikti kaltinimai dėl netoli krioklio populiariame paplūdimio kurorte Puketo saloje rastos Šveicarijos pilietės nužudymo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tailande vienam vietos gyventojui pateikti kaltinimai dėl netoli krioklio populiariame paplūdimio kurorte Puketo saloje rastos Šveicarijos pilietės nužudymo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2021, 2:28 PM, atnaujinta Aug 8, 2021, 2:30 PM

Praėjusį ketvirtadienį Puketo saloje policija rado moterį, įvardytą kaip Nicole Sauvain-Weisskopf, gulinčią veidu žemyn vandenyje tarp uolų, uždengtą juoda paklode.

Šis incidentas meta šešėlį ant Puketo vadinamosios „Smėlio dėžės“ (Sandbox) schemos. Šio bandomojo projekto tikslas – atverti COVID-19 nualintą Tailando turizmo sektorių po daugiau nei metus trukusių drakoniškų kelionių suvaržymų.

57 metų moteris į Puketą atvyko pagal šią schemą, leidžiančią paskiepytiems turistams atvykti į salą be kitais atvejais privalomos dviejų savaičių izoliacijos viešbutyje.

Dėl turistės nužudymo buvo sulaikytas ir apkaltintas 27 metų vietos gyventojas Theerawutas Tortipas, pranešė nacionalinės policijos atstovas Kissana Phathanacharoenas.

„Mirties priežastį dar reikia patvirtinti, nes dar laukiama skrodimo išvados“, – per spaudos konferenciją sakė jis.

Spaudos konferencijoje nuotoliniu būdu su savo advokatu dalyvavo ir kaltinamasis. Jis teigė pasmaugęs turistę ir iš jos pavogęs apie 300 batų (9 JAV dolerius).

„Norėčiau atsiprašyti turistės šeimos ir paprašyti visų tailandiečių atleidimo“, – sakė vyras.

Jis buvo suimtas peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, kurie leido susiaurinti paieškas ir ieškoti tuo metu vietoje pastebėto motorolerio savininko.

Puketo salos gubernatorius Narongas Woonciewas anksčiau pažadėjo „padaryti viską, kad būtų ištirtos įvykio aplinkybės ir įvykdytas teisingumas ponios Nicole atžvilgiu“.

Šveicarijos garbės konsulė Pukete Andrea Kotas išreiškė apgailestavimą dėl, pasak jos, „liūdnos, liūdnos dienos Puketo bendruomenei“.

Nuo liepos 1 dienos į Puketo salą pagal naująją schemą atvyko daugiau nei 16 tūkst. žmonių.

Tailando premjeras Prayutas Chan-O-Cha pareiškė užuojautą moters artimiesiems ir paprašė telefonu reguliariai jį informuoti apie tyrimą, nurodė vyriausybės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.