Atsistatydino viena artimiausių Niujorko gubernatoriaus patikėtinių

Niujorko gubernatoriaus Andrew Cuomo aukščiausio rango padėjėja sekmadienį atsistatydino, vis labiau veržiantis kilpai aplink anksčiau didžiulę įtaką turėjusį politiką, kuriam dabar gresia baudžiamoji byla dėl įtarimų, kad jis lytiškai priekabiavo prie 11 buvusių ir dabartinių savo darbuotojų.

 Atsistatydino viena artimiausių Niujorko gubernatoriaus patikėtinių.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Atsistatydino viena artimiausių Niujorko gubernatoriaus patikėtinių.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-09 11:17

Melissa DeRosa nuo 2017 metų dirbo gubernatoriaus sekretore. Niujorko žiniasklaida ją apibūdindavo kaip vieną artimiausių A. Cuomo patikėtinių.

Savo atsistatydinimo pareiškime, kurį matė kelios JAV žiniasklaidos priemonės, M. DeRosa sekmadienį rašė, kad pastarieji dveji metai jai buvo „emociškai ir psichologiškai sunkūs“.

„Man buvo didžiausia garbė pastaruosius 10 metų dirbti Niujorko žmonėms. Niujorkiečių atsparumas, tvirtybė ir optimizmas sudėtingiausiu metu mane kasdien įkvepia“, – rašė ji.

M. DeRosa atsistatydino praėjus kelioms dienoms po to, kai viena moteris, kaltinanti gubernatorių ją nederamai lietus, pateikė kriminalinį skundą. Tai padidino tikimybę, kad A. Cuomo gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Neįvardijama moteris, dirbanti šio politiko padėjėja, tvirtina, kad trečią kadenciją gubernatoriaus pareigas einantis A. Cuomo pernai prie jos kabinėjosi savo rezidencijoje.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta nepriklausomo tyrimo ataskaita, kurioje tvirtinama, kad A. Cuomo lytiškai priekabiavo prie 11 buvusių ir dabartinių savo darbuotojų moterų.

Toje ataskaitoje M. DeRosa minima kaip viena iš A. Cuomo lojalių patikėtinių, esą dėjusių pastangas atkeršyti moteriai, apkaltinusiai gubernatorių lytiniu priekabiavimu.

Veteranas demokratas atkakliai neigia nederamai lietęs kokią nors moterį.

Jis atmetė JAV prezidento Joe Bideno ir kitų įtakingų demokratų raginimus atsistatydinti. Valstijos įstatymų leidėjai ruošiasi surengti gubernatoriui apkaltą.

A. Cuomo iš pradžių buvo giriamas už sėkmingą koronaviruso krizės valdymą, tačiau vėliau sulaukė kaltinimų, esą slėpė tikrąjį slaugos namų pacientų mirčių nuo COVID-19 skaičių. Į šį skandalą pateko ir M. DeRosa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.