A. Navalno sąjungininkams pareikšti nauji kaltinimai

Kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygiams buvo pareikšti nauji kaltinimai padėjus rasti lėšų organizacijoms, kurios šiuo metu yra įvardytos kaip „ekstremistinės“, antradienį paskelbė Rusijos tyrėjai.

 A. Navalno sąjungininkams pareikšti nauji kaltinimai.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Navalno sąjungininkams pareikšti nauji kaltinimai.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 2:11 PM

A. Navalno judėjimas Rusijoje susiduria su precedento neturinčiu spaudimu, šalyje uždraudus visas pagrindines su juo susijusias grupes. Opozicijos lyderis šiuo metu atlieka dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę dėl senų kaltinimų sukčiavimu.

Įtakingiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas šalyje vasarį buvo pasodintas už grotų po to, kai sugrįžo iš Vokietijos po gydymo nuo apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Rusijos Tyrimų komitetas antradienį paskelbė A. Navalno bendražygiams Leonidui Volkovui ir Ivanui Ždanovui iškėlęs baudžiamąją bylą dėl „lėšų rinkimo ir finansinių paslaugų teikimo, siekiant finansuoti ekstremistinę organizaciją“. Vyrams gresia iki 8 metų nelaisvės.

40-ies L. Volkovas vadovavo šiuo metu jau panaikintam A. Navalno regioninių biurų tinklui, o 32-ejų I. Ždanovas – Kovos su korupcija fondui (FBK), skelbusiam tyrimus apie Rusijos oligarchų turtus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.