Mianmare žuvo du žmonės, iššokę pro langą per chuntos pajėgų reidą

Mianmaro komercinėje sostinėje Jangone du žmonės žuvo ir dar trys buvo sužeisti, jiems iššokus iš pastato ketvirtojo aukšto per saugumo pajėgų reidą, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Mianmare žuvo du žmonės, iššokę pro langą per chuntos pajėgų reidą.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mianmare žuvo du žmonės, iššokę pro langą per chuntos pajėgų reidą.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-11 16:27

Šalį tebekrečia sumaištis po vasario 1-ąją įvykdyto karinio perversmo. Vietos stebėtojų duomenimis, per neramumus žuvo jau daugiau nei 900 žmonių, o dar per 7 tūkst. buvo sulaikyti.

Pasak žmogaus teisių organizacijų ir Jungtinių Tautų, šimtai prieš perversmą protestavusių demonstrantų yra dingę, o likusiems chuntos kritikams gresia savavališkas suėmimas ir kankinimai.

Saugumo pajėgos antradienį sulaikė du vyrus ir vieną moterį per kratas pastate Jangono Botadaungo rajone, pranešė chuntos remiamas kanalas „True News“.

Remiantis pranešimu, dar keturi vyrai ir moteris „iššoko pro ketvirto aukšto langą, kad išvengtų arešto“. Vėliau ta moteris ir vienas iš vyrų mirė dėl sužalojimų.

Likę trys sužeisti asmenys buvo nuvežti į karinę ligoninę, informavo „True News“ ir pridūrė, jog pareigūnai per kratas aptiko „medžiagų, naudojamų gaminant sprogmenis“.

Po perversmo Mianmare įsiplieskė susirėmimų, žmonėms suformavus „savigynos pajėgas“, kovojančias su kariuomene.

Dauguma susirėmimų vyksta kaimiškose vietovėse, nors birželį antrame pagal dydį šalies mieste Mandalėjuje per susišaudymą žuvo keturi protestuotojai ir mažiausiai du kariai.

Be to, miestuose puldinėjamos vyriausybinės įstaigos ir organizacijos, laikomos artimomis chuntai.

Antradienį prie Jaunųjų budistų asociacijos Jangono biuro buvo detonuota bomba, pranešė ši organizacija savo „Facebook“ puslapyje. Jokių pranešimų apie nukentėjusiuosius nebuvo gauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.