Popiežiaus bendrąją audienciją sutrikdė telefono skambutis

Dangus galbūt gali palūkėti, bet skambutis popiežiui – ne.

 Nukrypdamas nuo įprasto protokolo, popiežius Pranciškus atsiliepė į padėjėjo skambutį stovėdamas Vatikano salės centre per trečiadieniais rengiamą bendrąją audienciją.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Nukrypdamas nuo įprasto protokolo, popiežius Pranciškus atsiliepė į padėjėjo skambutį stovėdamas Vatikano salės centre per trečiadieniais rengiamą bendrąją audienciją.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-12 10:09

Nukrypdamas nuo įprasto protokolo, popiežius Pranciškus atsiliepė į padėjėjo skambutį stovėdamas Vatikano salės centre per trečiadieniais rengiamą bendrąją audienciją.

Baigiantis audiencijai tikinčiuosius palaiminęs pontifikas kelias minutes gyvai šnekučiavosi su skambinusiu asmeniu. Pranciškus gestikuliavo dešine ranka, lyg skambinantysis galėtų jį matyti, o kaire ranka laikė prie ausies pridėtą telefoną.

Pontifikas, regis, kažką aiškino skambinusiam asmeniui. Jis dukart pajudino dešinę ranką, lyg kažką pasirašinėtų.

Vatikanas atsisakė komentuoti šį skambutį.

Palaiminęs audiencijos dalyvius popiežius paprastai prieina prie tikinčiųjų ir šiltai su jais pabendrauja. Tačiau trečiadienį Pranciškus pasielgė neįprastai: šnekučiuodamasis su kitu padėjėju jis jau rengėsi nulipti nuo scenos, tačiau užuot nusileidęs pas tikinčiuosius staiga pakeitė kryptį ir nuėjo prie scenoje esančių uždarų durų.

Pirmiausia pontifiko padėjėjas, o tada ir pats Pranciškus gestais parodė audiencijos dalyviams palūkėti. Padėjėjui atidarius duris, pontifikas skubiai išėjo. Po kelių minučių jis sugrįžo ir nulipo nuo scenos pabendrauti su tikinčiaisiais, norėjusiais paspausti popiežiui ranką ar pasidaryti su juo asmenukę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.