Norvegija tikisi rugsėjį atšaukti daugumą ribojimų dėl COVID-19

Norvegija atšauks daugumą likusių ribojimų dėl COVID-19, kai visiems suaugusiems gyventojams bus pasiūlyta vakcina, tikimasi, kad tai įvyks maždaug rugsėjo 6-ąją, penktadienį pranešė vyriausybė.

 Norvegija tikisi rugsėjį atšaukti daugumą ribojimų dėl COVID-19.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Norvegija tikisi rugsėjį atšaukti daugumą ribojimų dėl COVID-19.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 5:32 PM

Paskutinis žingsnis panaikinant vidaus apribojimus, jau nukeltas nuo liepos pradžios, „bus įgyvendintas praėjus trims savaitėms po to, kai visiems vyresniems nei 18 metų žmonėms bus pasiūlyta pirmoji vakcinos dozė“, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Vis dėlto liks galioti dalis griežtų pasienio kontrolės taisyklių.

Iki šiol 87,2 proc. suaugusių Norvegijos gyventojų gavo bent vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę.

Likus vos kelioms dienoms iki naujų mokslo metų pradžios, vyriausybė penktadienį paskelbė nutraukianti reikalavimą dėl nuotolinio mokymosi studentams.

„Tai reiškia, kad studentai pagaliau gali susitikti akis į akį klasėse ir sėdėti petys į petį auditorijose po pusantrų metų“, – sakoma aukštojo mokslo ministro Henriko Asheimo pranešime.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras Bentas Hoie paragino žmones ir toliau laikytis atstumo ir higienos taisyklių, spaudos konferencijoje įspėjęs, kad užsikrėtimo atvejų daugėja ir kad „matome ketvirtosios bangos pradžią“.

Šiai Skandinavijos šaliai, kurioje gyvena 5,4 mln. žmonių, pavyko per visą pandemiją iš esmės kontroliuoti COVID-19 protrūkį, o birželio viduryje prasidėjo trečiasis iš keturių plano panaikinti apribojimus etapas.

Vėliau išaugęs užsikrėtimo atvejų skaičius privertė valdžios institucijas atidėti šį planą ir iš naujo įvertinti situaciją rugpjūčio viduryje.

Oslas taip pat penktadienį pranešė, kad į šalį turėtų būti pristatytas papildomas milijonas vakcinos „Moderna“ dozių, kurios leis paspartinti skiepijimo programą.

„Su šiuo pristatymu visi vyresni nei 18 metų suaugusieji bus visiškai paskiepyti per pirmąsias dvi rugsėjo savaites“, – sakoma ministrės pirmininkės Ernos Solberg pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.