Kamčiatkos ežere sudužęs sraigtasparnis tiriamas giliai nardančiais dronais

Rusijos Kamčiatkos pusiasalyje į vulkaninį ežerą nukritusio sraigtasparnio nuolaužos tiriamos naudojant giliai pasinerti galinčius per atstumą valdomus aparatus, šeštadienį pranešė vietos saugomos teritorijos administracija.

Sraigtasparnis Mi-8, kuriuo skrido trys įgulos nariai ir 13 turistų, ketvirtadienį nukrito į gilų Kurilų ežerą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sraigtasparnis Mi-8, kuriuo skrido trys įgulos nariai ir 13 turistų, ketvirtadienį nukrito į gilų Kurilų ežerą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 11:25 AM, atnaujinta Aug 14, 2021, 11:27 AM

Oro bendrovei „Vitiaz Aero“ priklausantis sraigtasparnis Mi-8, kuriuo skrido trys įgulos nariai ir 13 turistų, ketvirtadienį nukrito į gilų Kurilų ežerą. Aštuonis žmones pavyko išgelbėti, patvirtinta mažiausiai trijų žmonių žūtis, o kiti laikomi dingusiais.

„Naudojant giliavandenius dronus tiriamas [ežero dugno] plotas aplink sudužusį sraigtasparnį. Žemėlapyje žymime orlaivio nuolaužų išsidėstymą. Šiuo metu svarstomi variantai, kaip pakelti sraigtasparnį iš ežero dugno“, – iš paieškų operacijos vietos sakė Kronokų gamtinio rezervato direktorius Piotras Špilionokas.

Paieškų operacijoje dalyvauja Gynybos ir Nepaprastųjų situacijų ministerijų specialistai bei Kronokų rezervato darbuotojai.

Dideliame gylyje pritaikyti dirbti kariuomenės aparatai padėjo rasti sudužusį sraigtasparnį ežero dugne. Nuolaužos yra nugrimzdusios maždaug 110 metrų gylyje už apytikriai 500 metrų nuo kranto. Iki šiol pavyko rasti dviejų žuvusių turistų ir sraigtasparnio piloto kūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.