Naujosios Meksikos mokykloje nušautas mokinys

Naujojoje Meksikoje vienas mokinys penktadienį buvo nušautas, o kitas – sulaikytas, likus kelioms dienoms iki naujųjų mokslo metų pradžios, pranešė pareigūnai.

Tyrėjai aiškinasi, kaip šaudęs mokinys gavo ginklą ir kokie buvo jo veiksmų motyvai, nurodė K. Hartsockas. Kiti mokiniai taip pat buvo apklausti.<br>A. Kaminsko nuotr.
Tyrėjai aiškinasi, kaip šaudęs mokinys gavo ginklą ir kokie buvo jo veiksmų motyvai, nurodė K. Hartsockas. Kiti mokiniai taip pat buvo apklausti.<br>A. Kaminsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 8:48 AM

Incidentas Vašingtono vidurinėje mokykloje per pietų pertrauką buvo jau antras šaudymo atvejis Albukerkės mieste per mažiau kaip parą. Tikėtina, kad šie metai Albukerkei bus rekordiniai pagal žmogžudysčių skaičių, o valstijos aukšto rango pareigūnai sakė sielvartaujantys dėl nesiliaujančios smurto bangos.

„Šių tragedijų niekada neturėtų nutikti. Jos mums sako, kad reikia atlikti daugiau darbo“, – sakė valstijos gubernatorė Michelle Lujan Grisham.

Albukerkės policijos viršininko pavaduotojas Kyle'as Hartsockas sakė, kad šaudymas mokykloje buvo pavienis incidentas, kilus ginčui tarp dviejų maždaug 13 metų moksleivių. Pasak jo, mokyklos budintis policininkas, išgirdęs šūvius, pribėgo prie abiejų berniukų ir neleido smurtui išsiplėsti, taip pat bandė suteikti pirmąją pagalbą pašautajam.

Tyrėjai aiškinasi, kaip šaudęs mokinys gavo ginklą ir kokie buvo jo veiksmų motyvai, nurodė K. Hartsockas. Kiti mokiniai taip pat buvo apklausti.

Penktadienis buvo trečioji pamokų diena Albukerkės viešųjų mokyklų rajone. Dabar moksleiviai į klases grįš tik antradienį, o rajono vyresnysis inspektorius Scottas Elderis (Skotas Elderis) sakė, kad darbuotojai ruošiasu užtikrinti vaikams psichologinę pagalbą ir kitas reikalingas palaikomąsias paslaugas.

„Žinoma, tai nepaprastai sunku, – pabrėžė jis po pačioje mokslo metų pradžioje įvykusio incidento. – Bendruomenėje patiriama didelė įtampa. Žmonės nervingi. Tarp dviejų žmonių įvyko baisus incidentas. Jis niekada neturėjo nutikti... Tai neturėjo įvykti bendruomenėje. Ir tikrai tai neturėjo įvykti mokykloje.“

Albukerkėje šūviai taip pat aidėjo ketvirtadienio vakarą viename bare ir restorane prie judraus prekybos centro. Policija nurodė, kad kilus muštynėms kažkas išsitraukė ginklą; per incidentą vienas žmogus žuvo ir dar trys buvo sužeisti.

Po šio įvykio niekas nebuvo sulaikytas. Tyrėjai peržiūri apsaugos kamerų nufilmuotą medžiagą ir apklausia įvykio liudininkus.

Tarnybos nurodė, kad per šį incidentą žuvo Albukerkėje gyvenę 30-metis boksininkas Lawrence'as Anzuresas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.