Malaizijos ministras: vyriausybė karaliui įteikė atsistatydinimo raštą

Vienas Malaizijos ministras pirmadienį pranešė, kad vyriausybė įteikė karaliui atsistatydinimo raštą, premjerui praradus daugumos paramą.

Šis žingsnis reikštų, kad gali subyrėti prieš metus ir penkis mėnesius suformuota vyriausybė ir paaštrėti politinė krizė šalyje.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Šis žingsnis reikštų, kad gali subyrėti prieš metus ir penkis mėnesius suformuota vyriausybė ir paaštrėti politinė krizė šalyje.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2021, 9:16 AM

Išvakarėse ministras Mohamadas Redzuanas Yusofas naujienų agentūrai AFP sakė, kad politinių oponentų spaudžiamas Malaizijos ministras pirmininkas Muhyiddinas Yassinas pirmadienį įteiks karaliui atsistatydinimo raštą.

Šis žingsnis reikštų, kad gali subyrėti prieš metus ir penkis mėnesius suformuota vyriausybė ir paaštrėti politinė krizė šalyje.

Premjeras spaudžiamas atsistatydinti dėl to, kad prarado daugumą parlamente ir dėl savo administracijos atsako į sunkėjančią koronaviruso krizę.

Malaizijos monarchas oficialiai premjeru paskiria kandidatą, jo nuomone, turintį daugumos paramą parlamente.

Spėliojama, kad pasitraukus dabartiniam vyriausybės vadovui, nauja vyriausybė būtų suformuota be rinkimų dėl būgštavimų, kad balsavimas galėtų apsunkinti koronaviruso protrūkį.

Tačiau nesant aiškaus premjero įpėdinio, tikėtina, kad šalies laukia ilgos politinės derybos, kol parlamentarai mėgins suformuoti veiksnią koaliciją.

Muhyiddinas Yassinas, kaip į skandalą įsivėlusios koalicijos vadovas, atėjo į valdžią pernai kovą be rinkimų, žlugus dvejus metus gyvavusiai reformistų vyriausybei su Mahathiru Mohamadu priešakyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.