Ispanijoje sulaikytas „Vienuoliu“ pramintas Airijos nusikalstamos grupuotės vadeiva

Ispanijos policija antradienį pranešė sučiupusi vienos Airijos organizuotos nusikalstamos grupuotės besislapsčiusį vadeivą, ieškomą savo tėvynėje dėl žmogžudystės.

Pareigūnai praeitą ketvirtadienį suėmė „Vienuolio“ pravardę turintį Gerry Hutchą.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Pareigūnai praeitą ketvirtadienį suėmė „Vienuolio“ pravardę turintį Gerry Hutchą.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2021, 4:40 PM

Pareigūnai praeitą ketvirtadienį suėmė „Vienuolio“ pravardę turintį Gerry Hutchą viename restorane pietiniame pajūrio mieste Fuenchiroloje, kur, kaip paaiškėjo, jis gyveno, sakoma Ispanijos policijos pranešime.

58 metų šešėlinio pasaulio vadeiva gyveno Fuenchirolos centre ir naudojosi „logistikos tinklu, aprūpindavusiu jį viskuo, ko jam reikėjo, be būtinybės palikti savo slaptavietę“, sakoma teisėsaugos pranešime.

Ispanijos policija G. Hutchą apibūdino kaip „vieną pavojingiausių“ Airijos nusikaltėlių. Jis buvo ieškomas dėl 2016 metais įvykdyto besivaržančios grupuotės nario nužudymo per boksininkų svėrimosi renginį Dublino viešbutyje „Regency“.

Airių teisėsauga mano, kad išpuolį viešbutyje įvykdė G. Hutcho grupuotė, keršydama 2015 metais Ispanijos mieste Michase įvykdytą G. Hutcho sūnėno nužudymą.

Policijos pranešime nurodoma, kad per abiejų grupuočių „nuožmų karą“ Airijoje ir Ispanijoje buvo nužudyta „beveik 20 žmonių.

G. Hutchas iš Airijos išvyko tuojau po išpuolio viešbutyje „Regency“. Manoma, kad jis kurį laiką gyveno Ispanijai priklausančiose Kanarų salose, o anksčiau šiais metais persikėlė į Fuenchirola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.