Naujoji Zelandija pratęsė dėl koronaviruso delta atmainos paskelbtą karantiną

Naujoji Zelandija penktadienį pratęsė dėl COVID-19 visoje šalyje paskelbtą karantiną, toliau daugėjant užsikrėtimo atvejų ir delta atmainos protrūkiui išplitus iš Oklando į sostinę Velingtoną.

Kaimyninė Australija laikosi panašios „nulis COVIDo“ strategijos, bet jai sunku suvaldyti delta atmainos protrūkius.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Kaimyninė Australija laikosi panašios „nulis COVIDo“ strategijos, bet jai sunku suvaldyti delta atmainos protrūkius.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 10:01 AM, atnaujinta Aug 20, 2021, 10:08 AM

Ministrė pirmininkė Jacinda Ardern sakė, kad pradinis trijų dienų karantinas, turėjęs pasibaigti penktadienį, pratęsiamas dar keturioms dienoms.

Pasak jos, Naujoji Zelandija vis dar bando įvertinti šią savaitę Oklande išaiškinto protrūkio, nutraukusio pusmetį trukusį periodą be viruso plitimo šalies visuomenėje, mastą.

„Tiesiog nežinome viso šio delta protrūkio masto. Bendrai tai sako mums, kad turime ir toliau būti atsargūs“, – sakė ji.

Visi jau išaiškinti užsikrėtimo atvejai yra susiję, todėl nerimo yra šiek tiek mažiau, pažymėjo ministrė pirmininkė.

„Tai svarbu, nes reiškia, kad pradedame susidaryti šio židinio ribų vaizdą, – sakė ji. – Šiuo etapu neatsiranda atsitiktinių atvejų.“

Naujoji Zelandija buvo giriama dėl savo atsako į COVID-19, didžiausią dėmesį skiriant viruso eliminavimui bendruomenėje, o ne jo suvaldymui. 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo COVID-19 iš viso mirė tik 26 žmonės.

Tačiau šalies vakcinavimo kampanija nebuvo tokia puiki: šiuo metu Naujojoje Zelandijoje visiškai paskiepyta tik maždaug 20 proc. gyventojų.

Kaimyninė Australija laikosi panašios „nulis COVIDo“ strategijos, bet jai sunku suvaldyti delta atmainos protrūkius.

Naujosios Zelandijos protrūkis siejamas su vienu keliautoju, anksčiau šį mėnesį grįžusiu iš Sidnėjaus, tačiau vis dar neaišku, kaip virusas įveikė karantiną ir pateko į visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.