Talibanas Afganistane nužudė DW žurnalisto giminaitį

Vokietijos visuomeninis transliuotojas „Deutsche Welle“ pranešė, kad vieno jo žurnalisto giminaitį Afganistane nušovė Talibano kovotojai.

Dar vienas žurnalisto giminaitis buvo rimtai sužeistas, bet kiti sugebėjo pabėgti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Dar vienas žurnalisto giminaitis buvo rimtai sužeistas, bet kiti sugebėjo pabėgti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 10:57 AM

Talibai ieškodami šio žurnalisto, dabar dirbančio Vokietijoje, ėjo iš namų į namus, ketvirtadienį pranešė DW.

Dar vienas žurnalisto giminaitis buvo rimtai sužeistas, bet kiti sugebėjo pabėgti, sakoma pranešime. Daugiau detalių apie incidentą jame nepateikiama.

DW generalinis direktorius Peteris Limbourgas pasmerkė šį nužudymą ir sakė, kad jis pademonstravo žiniasklaidos darbuotojams ir jų šeimoms gresiantį pavojų Afganistane.

„Vakar Talibano įvykdytas vieno mūsų redaktorių artimo giminaičio nužudymas yra neįsivaizduojamai tragiškas ir liudija didelį pavojų, kuriame atsidūrė visi mūsų darbuotojai ir jų šeimų nariai Afganistane“, – sakė jis.

„Akivaizdu, kad Talibanas jau vykdo organizuotą žurnalistų paiešką Kabule ir provincijose. Laiko mums lieka vis mažiau!“ – pabrėžė P. Limbourgas.

Pasak DW, Talibanas surengė kratas ir mažiausiai trijų kitų šio transliuotojo žurnalistų namuose.

DW ir kitos vokiečių žiniasklaidos organizacijos ragina Vokietijos vyriausybę imtis skubių veiksmų ir padėti jų darbuotojams afganistaniečiams.

Užėmęs Kabulą Talibanas pradėjo viešųjų ryšių kampaniją ir pažadėjo žiniasklaidos laisvę bei amnestiją visiems savo oponentams. Tačiau viename konfidencialiame Jungtinių Tautų dokumente, kurį matė naujienų agentūra AFP, sakoma, kad talibai vis aktyviau ieško žmonių, dirbusių su JAV ir NATO pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.