Vienas Talibano įkūrėjų atvyko į Kabulą tartis dėl vyriausybės formavimo

Vienas Talibano įkūrėjų mula Abdul Ghani Baradaras šeštadienį atvyko į Kabulą derėtis su kitais judėjimo nariais ir politikais dėl naujos Afganistano vyriausybės suformavimo.

Vienas Talibano įkūrėjų mula Abdul Ghani Baradaras šeštadienį atvyko į Kabulą derėtis su kitais judėjimo nariais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vienas Talibano įkūrėjų mula Abdul Ghani Baradaras šeštadienį atvyko į Kabulą derėtis su kitais judėjimo nariais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2021, 10:15 AM

„Jis bus Kabule ir susitiks su kovotojų lyderiais bei politikais dėl įtraukios vyriausybės struktūros“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Talibano aukšto rango pareigūnas.

2010 metais Pakistane areštuotas A. G. Baradaras galiausiai buvo paleistas 2018 metais, spaudžiant Jungtinėms Valstijoms. Tuomet jis išvyko į Katarą, buvo paskirtas Talibano politinio biuro Dohoje vadovu ir prižiūrėjo susitarimo su amerikiečiais dėl užsienio pajėgų išvedimo iš Afganistano pasirašymą.

Antradienį A. G. Baradaras iš Kataro sugrįžo į Afganistaną – į antrą pagal dydį šalies miestą ir Talibano lopšį Kandaharą.

Kelios valandos po jo sugrįžimo Talibanas paskelbė, kad jo valdymas šį kartą bus „kitoks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.