Armėnijos parlamente antras bandymas surengti posėdį baigėsi masinėmis muštynėmis

Armėnijos parlamente trečiadienį kilo antros muštynės po to, kai bandymas surengti rytinę sesiją baigėsi opozicijos ir valdančiųjų atstovų susirėmimu ir pertraukos iki vidurdienio paskelbimu.

Antros muštynės prasidėjo Ekonomikos reikalų komiteto vadovui, opozicijos frakcijos „Armėnija“ deputatui Vagei Akopianui sakant kalbą.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Antros muštynės prasidėjo Ekonomikos reikalų komiteto vadovui, opozicijos frakcijos „Armėnija“ deputatui Vagei Akopianui sakant kalbą.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2021, 3:35 PM, atnaujinta Aug 25, 2021, 3:41 PM

Antros muštynės prasidėjo Ekonomikos reikalų komiteto vadovui, opozicijos frakcijos „Armėnija“ deputatui Vagei Akopianui sakant kalbą.

„Ilgai negalėsite maitinti liaudies programa, sudaryta iš populizmo, malonių žodžių, tostų ir šūkių“, – pareiškė V. Akopianas, kreipdamasis į valdančiąją partiją „Pilietinis susitarimas“, aptariant vyriausybės programą ateinantiems penkeriems metams.

Kažkas jam nemandagiai atsakė iš salės, o V. Akopianas puolė įžeidėjo link, tačiau pakeliui jam spyrė valdančiųjų atstovas Vagnas Aleksanianas. V. Akopianą užstojo kolegos, buvo panaudoti kumščiai.

Parlamento pirmininkas Alenas Simonianas buvo priverstas vėl nutraukti posėdį ir liepė išjungti transliaciją.

Deputatai nesiliovė muštis, tad saugumo tarnyba pamėgino suformuoti grandinę tarp opozicijos ir valdančiųjų atstovų.

Tuo metu bandymas surengti rytinį posėdį baigėsi po valandos, parlamentarams iš abiejų stovyklų pradėjus svaidyti vieniems į kitus vandens butelius.

Suirutė kilo valdančiosios frakcijos „Pilietinis susitarimas“ deputatui Aikui Sargsianui iš parlamento tribūnos „išdavikais“ išvadinus visus gynybos ministrus, kuriems vadovaujant „už pinigus ar po skambučio buvo atleidžiami nuo tarnybos šauktiniai“.

Po šių žodžių salėje kilo kivirčas, į kurį įsitraukė ir buvęs gynybos ministras Seiranas Oganianas, metęs į A. Sarkisianą plastikinį butelį. Salėje kilo sąmyšis, parlamento nariai pradėjo svaidyti butelius ir kitus daiktus vieni į kitus.

Antradienį Armėnijos parlamento darbas taip pat buvo nutrauktas, per premjero Nikolo Pašiniano kalbą su apsauga susirėmus opozicijos atstovams.

Susirėmimą išprovokavo opozicinės frakcijos „Turiu garbės“ deputatė Ana Mkrtčian, kuri įsivėlė į žodinę konfrontaciją su premjeru ir, pirmininkui paprašius, atsisakė palikti posėdžių salę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.