Iš buvusio Niujorko gubernatoriaus A. Cuomo dėl lytinio priekabiavimo atimtas „Emmy“

Andrew Cuomo, dėl įtariamo lytinio priekabiavimo atsistatydinęs iš Niujorko gubernatoriaus posto, antradienį neteko ir „Emmy“ apdovanojimo, paskirto jam už trumpas televizines spaudos konferencijas pandemijos metu.

Andrew Cuomo, dėl įtariamo lytinio priekabiavimo atsistatydinęs iš Niujorko gubernatoriaus posto, antradienį neteko ir „Emmy“ apdovanojimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Andrew Cuomo, dėl įtariamo lytinio priekabiavimo atsistatydinęs iš Niujorko gubernatoriaus posto, antradienį neteko ir „Emmy“ apdovanojimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2021, 10:54 AM

A. Cuomo, kažkada labai įtakingas JAV Demokratų partijos narys, pelnė pagyrų visame pasaulyje už geriausiu vakaro laiku rengtus televizijos pasirodymus apie 2020 metų pradžioje šalyje siautėjusį koronavirusą.

Tarptautinį „Emmy“ steigėjų apdovanojimą gubernatoriui pelnė jo pasirodymai, rengti, kai tuometis prezidentas Donaldas Trumpas sėjo sumaištį nenuosekliomis žinutėmis apie šią sveikatos krizę.

Tačiau antradienį, kitą dieną po A. Cuomo išsikraustymo iš gubernatoriaus rūmų, Tarptautinė televizijos meno ir mokslo akademija paskelbė apdovanojimą atšaukianti.

„Tarptautinė akademija šiandien paskelbė, kad atsižvelgdama į Niujorko generalinės prokurorės išvadas ir paskesnį Andrew Cuomo atsistatydinimą iš gubernatoriaus posto anuliuoja jo specialųjį 2020 metų tarptautinį „Emmy“ apdovanojimą“, – sakoma organizacijos pareiškime naujienų agentūrai AFP.

„Jo vardas ir bet kokios užuominos, kad jis gavo šį apdovanojimą, bus pašalinti iš Tarptautinės akademijos medžiagos“, – sakoma pareiškime.

Tarp ankstesnių šio apdovanojimo laureatų yra Oprah Winfrey, Stephenas Spielbergas ir „Dauntono abatijos“ kūrėjas Julianas Fellowesas.

Įtaigūs A. Cuomo pasirodymai pandemijos pradžioje buvo paskatinę kalbas apie galimą jo prezidentinę kampaniją.

Bet A. Cuomo politinis kapitalas ėmė tirpti praėjusių metų pabaigoje, pasigirdus kaltinimams, kad jis nuslėpė tikrąjį mirčių nuo COVID-19 senelių namuose skaičių.

Šiemet kelios moterys apkaltino buvusį gubernatorių nederamu elgesiu.

Kaltinimų kulminacija buvo šį mėnesį paskelbta valstijos generalinės prokurorės Letitios James išvada, kad jis seksualiai priekabiavo prie 11 moterų, įskaitant nepageidaujamą jų lietimą.

63 metų A. Cuomo atkakliai neigia įtarimus ir iš pradžių atmesdavo raginimus atsistatydinti, net ir pareikštus prezidento Joe Bideno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą