ES „Brexit“ derybininkas M. Barnier balotiruosis į Prancūzijos prezidentus

Prancūzijos užsienio reikalų eksministras, buvęs Europos Komisijos narys ir buvęs ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier vėlai ketvirtadienį patvirtino, kad per ateinantį pavasarį vyksiančius rinkimus sieks šalies prezidento posto.

Prancūzijos užsienio reikalų eksministras, buvęs Europos Komisijos narys ir buvęs ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos užsienio reikalų eksministras, buvęs Europos Komisijos narys ir buvęs ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 9:07 AM

„Taip, nusprendžiau kandidatuotis ateinančių metų balandį vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Po mažiau nei aštuonių mėnesių prancūzai rinks naująjį prezidentą“, – televizijos TF1 eteryje kalbėjo M. Barnier.

Jo teigimu, atėjo „sunkūs ir rimti laikai“.

„Mus supantis pasaulis yra pavojingas. Šiuo metu tai matome Kabule. Tai trapus ir neteisingas pasaulis. Apie tai liudija ir klimato kaita bei jos sukeliamos nelaimės mūsų šalyje“, – tęsė M. Barnier.

Jis atkreipė dėmesį į „dideles kančias ir neteisybes, didelį susiskaldymą“.

„Šiuo sunkmečiu priėmiau sprendimą. Esu pasiryžęs balotiruotis į susitaikiusios Prancūzijos, kuri gerbs prancūzus ir privers gerbti Prancūziją, prezidentus“, – sakė politikas.

Ketvirtadienį jis taip pat pareiškė laikraščiui „Le Figaro“: „Mūsų šalyje reikalai klostosi prastai. Kad susitaikytume, susivienytume ir tikrai veiktume, reikalinga [valdžios] kaita.“

M. Barnier atstovaus centro dešinės Respublikonų partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.