Lenkija prie sienos su Baltarusija apgręžė dar dešimtis migrantų, 40 jų sulaikė

Lenkijos sienų apsaugos tarnybos pareigūnai penktadienį užkirto kelią 130 asmenų mėginimui neteisėtai patekti į šalies teritoriją per sieną su Baltarusija, pranešė visuomeninis radijas.

Lenkijos sienų apsaugos tarnybos pareigūnai užkirto kelią 130 asmenų mėginimui neteisėtai patekti į šalies teritoriją per sieną su Baltarusija.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Lenkijos sienų apsaugos tarnybos pareigūnai užkirto kelią 130 asmenų mėginimui neteisėtai patekti į šalies teritoriją per sieną su Baltarusija.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2021, 4:04 PM, atnaujinta Aug 28, 2021, 4:06 PM

„Mėginimų patekti į Lenkiją iš Baltarusijos neteisėtai kertant sieną vėl padaugėjo. Vakar, rugpjūčio 27-ąją, buvo 130 tokių bandymų, – radijas citavo šeštadienį paskelbtą Sienų apsaugos tarnybos „Twitter“ pranešimą.

Pasak pasieniečių, 40 užsieniečių buvo sulaikyti, o kiti – apgręžti.

„Atrodo, kad savaitgalis bus darbingas“, – sakoma pranešime.

Tarnybos atstovė Anna Michalska sakė, kad tarp sulaikytųjų buvo 14 Sirijos ir penki Somalio piliečiai, o likusių asmenų tapatybę pareigūnai dar aiškinasi.

„Baigus procedūras sulaikytieji bus perkelti į saugomus užsieniečių sulaikymo centrus, prižiūrimus Sienos apsaugos tarnybos“, – pridūrė ji.

Tūkstančiai migrantų – daugiausia iš Vidurio Rytų – pastaraisiais mėnesiais kirto arba bandė kirsti trijų su Baltarusija besiribojančių Europos Sąjungos valstybių narių – Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos – sienas.

ES teigia, kad Minskas skatina migrantus imtis tokių veiksmų, norėdamas atkeršyti už režimui įvestas sankcijas, o Lenkija ir Baltijos valstybės tai vadina „hibridine agresija“ prieš visą bloką.

Lietuvai rugpjūčio pradžioje pradėjus apgręžti migrantus, padaugėjo pranešimų apie suintensyvėjusius atvykėlių srautus Latvijoje ir Lenkijoje.

Visos trys ES valstybės neįsileidžia prieglobsčio siekiančių migrantų, o Baltarusijos pasieniečiai neleidžia jiems sugrįžti į Baltarusiją, todėl dažnai kyla konfliktinių situacijų.

Lenkijos pasieniečiai penktadienį pranešė rugpjūčio mėnesį sutrukdę 3 059 sirų, irakiečių ir kitų migrantų bandymams neteisėtai patekti į šalies teritoriją iš Baltarusijos.

Šią savaitę Lenkijos kariai pradėjo statyti pjaunančios vielos tvorą prie Baltarusijos sienos, turinčią neleisti migrantams patekti į Europos Sąjungą.

2,5 m aukščio tvora turi būti pastatyta 180 km pasienio ruože. Tai beveik pusė viso Baltarusijos ir Lenkijos sienos, einančios miškingomis vietovėmis, ilgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.