Talibanas ragina sveikatos sektoriuje dirbančias moteris grįžti į darbą

Afganistano Talibanas paragino viešajame sveikatos sektoriuje dirbančias moteris grįžti į darbą. Sveikatos ministerija nurodo visoms moterims sostinėje ir provincijose grįžti į savo darbo vietas, sakoma penktadienio vakarą paskelbtoje talibų atstovo Sabiullaho Mudjahido tviterio žinutėje. Joms dirbti esą kliūčių nėra.

Talibai varžo moterų teises: jos privalo vilkėti visą kūną dengiančius drabužius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Talibai varžo moterų teises: jos privalo vilkėti visą kūną dengiančius drabužius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-28 14:44, atnaujinta 2021-08-28 14:47

Iš esmės vis dar nėra aišku, ar Talibanui perėmus valdžią Afganistane moterys galės toliau vykdyti savo profesinę veiklą. Iki šiol konkrečių pareiškimų, kad moterys gali grįžti į darbą, būta tik sveikatos ir švietimo sektoriuose.

Pastaruoju metu sveikatos sektoriuje būta duomenų iš šalies šiaurės, kad, pavyzdžiui, akušerėms nebeleidžiama dalyvauti posėdžiuose su medikais vyrais. Per Talibano valdymą 1996-2001 metais moterys galėjo būti gydomos tik vyrų gydytojų, ir tai smarkiai apribojo jų sveikatos priežiūrą.

Talibano atstovas S. Mudjahidas šią savaitę sakė, kad dirbančios moterys turi likti namuose, kol bus paskelbtos naujos taisyklės. Tačiau algas jos esą gaus ir toliau. Neaišku, ar jis kalbėjo tik apie vyriausybinėse institucijose dirbančias moteris, ar ir apie dirbančias privačiose įmonėse. Žurnalistės praėjusią savaitę pasakojo, kad talibų kovotojų buvo išsiųstos namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.