Ukrainos ir JAV prezidentų susitikimas perkeltas į rugsėjo 1-ąją

Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio ir JAV prezidento Joe Bideno susitikimas amerikiečių prašymu perkeltas į rugsėjo 1-ąją dėl besibaigiančio užsieniečių evakuacijos iš Kabulo oro uosto termino, kurį nustatęs Talibanas, pareiškė ukrainiečių lyderio atstovas Serhijus Nykyforovas.

Prezidentų susitikimas amerikiečių prašymu perkeltas į rugsėjo 1-ąją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prezidentų susitikimas amerikiečių prašymu perkeltas į rugsėjo 1-ąją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 11:49 AM

„Prezidento kanceliarija patvirtina, kad V. Zelenskio ir J. Bideno susitikimas perkeltas iš rugpjūčio 31-osios į rugsėjo 1 dieną. Tai susiję su JAV prašymu. Rugpjūčio 31-ąją baigiasi Talibano ultimatumas... Ir dėl to amerikiečiai paprašė atidėti mūsų vizitą vienai dienai – ir tą visą dieną skirti šiai amerikiečiams svarbiai temai“, – sakė S. Nykyforovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Jis pridūrė, kad „Ukraina visiškai supranta Amerikos prašymą“.

„Mes palaikome mūsų partnerius. Suprantame, kad saugumo klausimai visuomet yra pirmoje vietoje. Dėl to sutikome su amerikiečių prašymu dėl vienos dienos atidėjimo“, – sakė prezidento atstovas spaudai.

Anot S. Nykyforovo, pasikeitė ir visa V. Zelenskio vizito Jungtinėse Valstijose programa.

„Kalbant apie kitus V. Zelenskio susitikimus JAV – dalis jų įvyks anksčiau nei planuota, kiti – vėliau. Programa visiškai pasikeitė, tačiau tai nereiškia, kad iš jos kažkas išbraukta“, – kalbėjo jis.

„Prezidentas V. Zelenskis jau dabar išskrenda į JAV. Atskridęs jis dvi dienas praleis Vašingtone, o iš ten vyks į Kaliforniją“, – sakė S. Nykyforovas.

V. Zelenskio ir J. Bideno susitikimo data pakeista jau antrą kartą. Anksčiau susitikimas buvo perkeltas iš rugpjūčio 30-osios į rugpjūčio 31 dieną dėl išplėstos vizito programos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.