Šveicarija atmetė Rusijos prašymą išduoti sukčiavimu įtariamą verslininką

Šveicarija antradienį paskelbė atmetusi Rusijos prašymą išduoti vieną rusų verslininką, jau skundžiantį JAV ekstradicijos prašymą dėl įtariamos didelio masto prekybos vertybiniais popieriais pasinaudojant nevieša informacija.

Šveicarijos teisingumo ministerija patvirtino šalies žiniasklaidos pranešimus, kad neseniai buvo atmestas Rusijos prašymas išduoti Vladislavą Kliušiną.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Šveicarijos teisingumo ministerija patvirtino šalies žiniasklaidos pranešimus, kad neseniai buvo atmestas Rusijos prašymas išduoti Vladislavą Kliušiną.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 5:55 PM, atnaujinta Aug 31, 2021, 5:57 PM

Šveicarijos teisingumo ministerija patvirtino šalies žiniasklaidos pranešimus, kad neseniai buvo atmestas Rusijos prašymas išduoti Vladislavą Kliušiną.

Elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP ministerijos atstovė paaiškino, kad „prašyme išdėstyti faktai nėra baustini pagal Šveicarijos įstatymus“. Ji pridūrė, jog ministerija rugpjūčio 12 dieną informavo Rusijos pareigūnus, kad „prašymas buvo atmestas“.

V. Kliušinas kaltinamas, kad „drauge su keliais bendrininkais vykdė dešimčių milijonų dolerių prekybą pasinaudodamas nevieša informacija“. Jis kovo mėnesį buvo areštuotas Šveicarijos Valė kantone.

Kaip praneša Rusijos opozicijos žiniasklaida, šis verslininkas buvo labai artimas Kremliaus aukšto rango pareigūnui Aleksejui Gromovui.

Pranešama, kad jis vadovauja kelioms kompanijoms, tarp jų grupei M13, besispecializuojančiai IT sprendimų žiniasklaidos stebėsenai ir konsultavimo kibernetinio saugumo klausimais srityse.

Teisingumo ministerija nurodė Rusijos ekstradicijos prašymą gavusi balandžio 7 dieną.

Balandžio 19-ąją savo prašymą pateikė JAV, „remdamosi dvišale ekstradicijos sutartimi tarp Šveicarijos ir Jungtinių Valstijų“.

Birželio 24-ąją Bernas nepaisydamas V. Kliušino protestų patenkino JAV prašymą. Verslininkas apskundė sprendimą Šveicarijos aukščiausios instancijos teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.