Popiežius atmeta spėliones dėl atsistatydinimo

Popiežius Pranciškus trečiadienį paskelbtame interviu sakė, kad po anksčiau šiais metais atliktos operacijos jam „net nebuvo atėjusi į galvą“ mintis atsisakyti Katalikų Bažnyčios vadovo pareigų.

Popiežius Pranciškus.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 5:12 PM, atnaujinta Sep 1, 2021, 6:00 PM

Gandai, kad 84 metų pontifikas svarsto galimybę atsistatydinti, neseniai buvo aptariami Italijos žiniasklaidos. Atrodo, kad juos paskatino pontifiko hospitalizacija po liepą jam atliktos storosios žarnos operacijos.

„Nežinau, iš kur jie nuo praeitos savaitės ištraukė, kad aš ruošiuosi atsistatydinti!“ – Pranciškus sakė ilgame interviu Ispanijos radijui „Cope“ ir pridūrė, kad tokia mintis „man net nebuvo atėjusi į galvą“.

„Kaskart kai koks nors popiežius suserga, visuomet juntamas konklavos dvelksmas ar uraganas“, – pridūrė pontifikas, turėdamas galvoje kardinolų susirinkimą, per kurį renkamas naujas popiežius.

Liepos 4-ąją Pranciškus buvo operuotas dėl „sunkios divertikulinės stenozės su sklerozuojančio divertikulito požymiais“ gaubtinėje žarnoje.

Divertikulai yra storosios žarnos gleivinės mažos išvaržos. Divertikulitą sukelia jų uždegimas.

Argentinietis popiežius buvo išrašytas iš ligoninės po 10 dienų.

Paklaustas, kaip jaučiasi dabar, Pranciškus juokdamasis atsakė: „Tebesu gyvas.“

Pasak jo, viena Vatikano ligoninės slaugytoja „išgelbėjo man gyvybę“, nes paragino popiežių operuotis, o ne kliautis antibiotikų terapija.

„Dabar galiu valgyti viską, kas buvo neįmanoma anksčiau, kai buvo susidarę divertikulų“, – aiškino jis.

„Po operacijos vis dar geriu vaistus, nes smegenys turi užfiksuoti, kad mano žarnynas 33 cm sutrumpėjęs, – pridūrė Pranciškus. – Tačiau visais kitais atžvilgiais mano gyvenimas normalus.“

Anot popiežiaus, jis ir toliau vartoja medikamentus, tačiau šiaip jaučiasi gerai. Interviu jis paskelbė ir apie savo kelionių planus.

Vėliau šį mėnesį Pranciškus planuoja aplankyti Vengriją ir Slovakiją. Per interviu jis taip pat paminėjo planuojantis vykti į Graikiją, Kiprą ir Maltą, bet nepateikė galimų šios kelionės datų.

Jis taip pat išreiškė viltį dalyvauti lapkritį Glazge vyksiančioje klimato konferencijoje COP26, kaip anksčiau šiais metais buvo paskelbęs Vatikanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.