Popiežius skelbia netrukus apsilankysiantis Graikijoje, Kipre ir Maltoje

Popiežius Pranciškus trečiadienį interviu Ispanijos radijui sakė, kad planuoja netrukus apsiakyti Graikijoje, Kipre ir Maltoje.

 Popiežius skelbia netrukus apsilankysiantis Graikijoje, Kipre ir Maltoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Popiežius skelbia netrukus apsilankysiantis Graikijoje, Kipre ir Maltoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 1:24 PM, atnaujinta Sep 1, 2021, 1:25 PM

Popiežiaus vizitas į Slovakiją suplanuotas rugsėjo 12–15 dienomis, o prieš tai jis turėtų trumpam apsilankyti Vengrijos sostinėje, kur vyks iškilmingos mišios.

Pranciškus nuo pat 2013 metų, kai tapo popiežiumi, demonstruoja norą lankyti mažas Europos šalis.

Popiežius „Cope“ radijui sakė, kad neatmestų idėjos apsilankyti Ispanijos šiaurės vakariniame Santjago de Kompostelos mieste, atsakydamas į atitinkamą klausimą.

„Tačiau kol kas renkuosi keliauti į mažąsias Europos šalis. Iš pradžių buvo Albanija, o tada kitos mažos šalys“, – kalbėjo pontifikas.

„Slovakija [jau] yra programoje, o tuomet – Kipras, Graikija ir Malta. Norėjau pasinaudoti šiuo variantu: pirmiausia vykti į mažesnes šalis“, – radijui „Cope“ sakė jis.

„O jei keliaučiau į Santjagą, keliaučiau į Santjagą, o ne Ispaniją, pasakykime aiškiai“, – kalbėjo Pranciškus, atmesdamas oficialaus vizito į šią šalį galimybę.

Oficialioje popiežiaus kelionės į Vengriją programoje numatytas jo susitikimas su prezidentu Janošu Aderiu ir premjeru Viktoru Orbanu.

Paklaustas, ką norėtų pasakyti V. Orbanui, kurio nusistatymas prieš migrantus prieštarauja jo paties pažiūroms, Pranciškus, atrodo, norėjo išvengti šio klausimo.

„Nežinau, ar su juo susitiksiu. Žinau, kad pareigūnai atvyks mane pasveikinti, – kalbėjo popiežius. – Vienas iš mano būdų – nesivadovauti scenarijumi: kai esu priešais žmogų, žiūriu jam į akis ir leidžiu dalykams reikštis.“

„Man net į galvą neateina pagalvoti, ką pasakysiu, jei būsiu su juo, apie tas galimas būsimas situacijas, kurios man nepadeda“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.