Slovakų policijos vadovas atsistatydina dėl kaltinimų piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi

Slovakijos policijos korpuso viršininkas Peteris Kovarikas antradienį pareiškė, kad atsistatydins dėl jam pareikštų kaltinimų piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

 Slovakų policijos vadovas atsistatydina dėl kaltinimų piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Slovakų policijos vadovas atsistatydina dėl kaltinimų piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 11:03 AM

Jis taps trečiuoju iš eilės pastaruoju metu atsistatydinusiu šalies policijos vadovu.

„Priėmiau šį sprendimą, nes visą savo profesinę karjerą stengiausi didinti Policijos korpuso patikimumą ir negaliu nė pagalvoti, kad eičiau šias pareigas, sulaukęs kriminalinių kaltinimų“, – sakė P. Kovarikas.

Praėjusią savaitę apygardos prokuratūra jam iškėlė kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir trukdymo vykdyti teisingumą viename policijos tyrime.

Pats policijos viršininkas kaltinimus neigia.

Jis pradėjo eiti šias pareigas praėjusiais metais, kai atsistatydino jo pirmtakas Milan Lučansky. Vėliau M. Lučansky nusižudė areštinėje, sulaukęs kaltinimų itin didelių kyšių ėmimu.

M. Lučansky pirmtakas Tiboras Gasparas taip pat buvo priverstas trauktis iš pareigų dėl įtarimų, kad jo politiniai ryšiai sutrukdė sąžiningai ištirti 2018 metų kovą įvykdytą žurnalisto Jano Kuciako, tyrusio įtakingų pareigūnų korupcijos bylas, nužudymą.

T. Gasparas šiuo metu yra suimtas, jam pareikšti kaltinimai korupcija.

Vadovaujant P. Kovarikui policija ėmėsi didelio masto korupcijos bylų, daugiausia susijusių su buvusios valdančiosios partijos „Smer-SD“ paskirtais aukšto rango pareigūnais.

Vidaus reikalų ministras Romanas Mikulecas pavadino P. Kovariko žingsnį „valstybininko vertu gestu“ ir pareiškė, kad jis yra nekaltas.

Nevyriausybinės organizacijos „Stop korupcijai“ vadovė Zuzana Petkova savo ruožtu pažymėjo, kad trijų iš eilės policijos vadovų atsistatydinimas „tikrai nedidina žmonių pasitikėjimo policija, o priešingai“.

„Kita vertus, po Jano Kuciako nužudymo policijoje prasidėjo valymas, ir tai yra teigiamas pokytis“, – pabrėžė Z. Petkova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?