JAV mokykloje nušautas moksleivis

Vienoje Šiaurės Karolinos vidurinėje mokykloje trečiadienį buvo nušautas moksleivis, pranešė šios pietinės valstijos policija.

 Vienoje Šiaurės Karolinos vidurinėje mokykloje trečiadienį buvo nušautas moksleivis, pranešė šios pietinės valstijos policija.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Vienoje Šiaurės Karolinos vidurinėje mokykloje trečiadienį buvo nušautas moksleivis, pranešė šios pietinės valstijos policija.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 9:34 AM

Pareigūnai buvo išsiųsti į Taboro kalno vidurinę mokyklą Vinstone-Seileme, kai ten vyko pamokos, spaudos konferencijoje sakė policijos departamento vadovė Catrina Thompson (Katrina Tompson).

Policininkai rado pašautą moksleivį. Jis buvo nuvežtas į vietos ligoninę, kur „dėl savo sužeidimų mirė“, su ašaromis akyse pranešė C. Thompson.

Po metų, kai mokslai dėl pandemijos vyko daugiausia nuotoliniu būdu, JAV moksleiviai šį mėnesį sugrįžta į mokyklas ir susiduria su atsinaujinusia šaudynių rizika, jau daug metų persekiojančia Amerikos švietimo sistemą.

Trečiadienio šaudymo incidentas yra jau antras Šiaurės Karolinos mokyklose šią savaitę.

Apie tokias tragedijas praneša vietos žiniasklaida, bet jos retai sulaukia didelio nacionalinės žiniasklaidos dėmesio, jei įvykis paveikia palyginti nedaug mokinių. Atrodytų, kad tik tokie incidentai kaip 2018-ųjų šaudynės Parklande Floridoje, kai žuvo 17 moksleivių, gali patraukti platesnės visuomenės dėmesį.

Vinstono-Seilemo policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad „be incidentų“ sulaikė įtariamą šaulį. Jis, pasak C. Thompson, tikriausiai yra kitas moksleivis.

Iš pradžių įtariamasis buvo pabėgęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę