V. Putinas suklydo ir buvo pataisytas „įžūlaus“ mokinio

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kalbėdamas su mokiniais apie istoriją suklydo ir buvo pataisytas vieno moksleivio. Petras Didysis (1675-1725) kovojo ne Septynerių metų kare, o Didžiajame Šiaurės kare, kuris truko 21 metus, Kremliaus šeimininką pataisė moksleivis.

 Vladimiras Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
 Vladimiras Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-02 21:58

V. Putinas padėkojo už „klaidelės ištaisymą“, tačiau mokyklos direktorė išbarė mokinį už „tam tikrą įžūlumą“, pranešė žiniasklaida. Kremlių kritikuojanti medija ir opozicija gyrė mokinio drąsą. Anot komentatoriaus Michailo Fischmano, pirmą kartą kažkas išdrįso pasakyti prezidentui, kad jis neteisus.

Kira Jarmyš, kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno atstovė, sukritikavo mokytoją, kuri esą galvoja, kad „mokykloje mokoma ne faktų, o paklusnumo ir pataikavimo“.

Šis įvykis dėl rugsėjo 1-ąją, mokslo metų pradžios dieną, sulaukė didelio atgarsio, todėl net Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį ėmė taisyti situaciją. Jis pavadino moksleivį „molodec“ (šaunuoliu). „Tai visai ne įžūlumas. Mes kategoriškai nesutinkame su mokyklos direktore“, – sakė jis.

D. Peskovas pareiškė viltį, kad berniukas mokykloje nesulauks daugiau nemalonumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.