Rusija statys visiškai naują miestą ir pavadins jį Sputniku

Pagal pirmąjį į kosmosą paleistą palydovą pavadinta pirmoji pasaulyje vakcina nuo koronaviruso – „Sputnik V“. Dabar Rusija ketina pastatyti visiškai naują miestą, kuris taip pat vadinsis Sputnikas.

 Rusija statys visiškai naują miestą ir pavadins jį Sputniku.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusija statys visiškai naują miestą ir pavadins jį Sputniku.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2021, 3:46 PM

Atitinkamas susitarimas pasirašytas penktadienį ekonomikos forume Vladivostoke, pranešė Rytų Rusijos plėtros ministerija.

Pramoninis miestas Sputnikas iškils už maždaug 30 km nuo Vladivostoko pasienyje su Kinija ir užims 925 hektarų plotą. Planuojama, kad Sputnike gyvens apie 300 000 žmonių.

„Sputnik 1“ yra pirmasis pasaulyje palydovas, kurį Sovietų Sąjunga 1957 metais iškėlė į kosmosą. Tai buvo šokas Jungtinėms Valstijoms supervalstybių lenktynėse Šaltajame kare.

Praėjusių metų rugpjūčio viduryje taip pat Rusija registravo pirmąją pasaulyje vakciną nuo koronaviruso ir, prisimindama šlovingus laikus kosmonautikoje, pavadino ją „Sputnik V“. Ši vakcina, Rusijos duomenimis, jau registruota 70 šalių.

Kada bus pastatytas miestas Sputnikas, neaišku. Žinybos tikisi, kad dėl patogios padėties netoli jūros ir Vladivostoko oro uosto atsiras daug projekto plėtotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.