Kijevas: JAV nusiteikusios dalyvauti sprendžiant konfliktą Rytų Ukrainoje

Ukrainos premjero pavaduotoja europinės ir euroatlantinės integracijos klausimais Olha Stefanyšyna penktadienį pareiškė, kad Jungtinėse Valstijos ketina prisidėti prie pastangų išspręsti separatistinį konfliktą Rytų Ukrainoje.

  JAV nusiteikusios dalyvauti sprendžiant konfliktą Rytų Ukrainoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  JAV nusiteikusios dalyvauti sprendžiant konfliktą Rytų Ukrainoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-04 09:09

„Galiu patvirtinti, kad JAV įžvalgia savo esminį vaidmenį sureguliuojant konfliktą... Tikimės, kad jau artimiausiais mėnesiais įvyks virtinė vizitų, vyks diskusija užsienio reikalų ministrų, patarėjų saugumo klausimais lygiu“, – duodama interviu Ukrainos televizijai sakė O. Stefanyšyna.

Pasak jos, Jungtinės Valstijos pasiruošusios dalyvauti šiame procese.

„Nuo šiandienos [tokie klausimai] bus aptariami ne vien Normandijos formatu, bet platesniu formatu, įtraukiant Jungtines Valstijas“, – pridūrė vicepremjerė, turėdama galvoje vadinamąjį Normandijos ketvertą, kuriam priklauso Vokietija, Prancūzija, Ukraina ir Rusija.

Šie komentarai nuskambėjo po anksčiau šią savaitę Baltuosiuose rūmuose įvykusio JAV prezidento Joe Bideno susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Šeštadienį JAV paskelbė apie naują saugumo pagalbos Ukrainai paketą, įskaitant šalies aprūpinimą prieštankinių raketų „Javelin“ sistemomis ir kitokia ginkluote.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.