JAV karinis laivynas po sraigtasparnio avarijos dingusius 5 jūreivius paskelbė žuvusiais

JAV karinis jūrų laivynas penkis jūreivius, dingusius prieš beveik savaitę į Ramųjį vandenyną nukritus sraigtasparniui, šeštadienį paskelbė žuvusiais ir jų paiešką pakeitė palaikų paėmimo operacija.

 JAV karinis laivynas po sraigtasparnio avarijos dingusius 5 jūreivius paskelbė žuvusiais.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 JAV karinis laivynas po sraigtasparnio avarijos dingusius 5 jūreivius paskelbė žuvusiais.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2021, 10:29 AM

Sprendimas priimtas po daugiau kaip 72 valandas trukusių koordinuotų gelbėjimo pastangų ir beveik trijų dešimčių paieškos ir gelbėjimo skrydžių, sakoma amerikiečių Ramiojo vandenyno laivyno pareiškime.

Žuvusių jūreivių pavardės neskelbiamos, kol nepranešta jų artimiesiems.

JAV karinio jūrų laivyno sraigtasparnis MH-60S antradienį pakilo iš JAV karo laivo „USS Abraham Lincoln“ „įprastiniam skrydžiui“ maždaug už 60 jūrmylių nuo San Diego krantų 16 val. 30 min. vietos (trečiadienį 2 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Antradienį taip pat buvo sužeisti penki kiti jūreiviai, buvę lėktuvnešyje „USS Abraham Lincoln“, iš kurio kilo sraigtasparnis. Šeštadienį sužeistųjų būklė buvo stabili, sakė Ramiojo vandenyno laivyno atstovas leitenantas Samuelis R. Boyle'as.

Incidento tyrimas tęsiamas, bet faktas, kad buvo sužeista lėktuvnešyje buvusių jūreivių, galbūt galėtų reikšti, kad sraigtasparnis ar jo dalys nukrito ant laivo. Sraigtasparniams kylant nuo lėktuvnešių ar ant jų leidžiantis, ant denio dirba komandų.

Sraigtasparniuose MH-60S paprastai būna maždaug keturių žmonių įgula. Šie sraigtasparniai naudojami per tokias misijas kaip parama mūšio metu, humanitarinės pagalbos teikimas, paieškos ir gelbėjimo operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.