Vokietijoje tūkstančiai protestuotojų reikalavo socialinio teisingumo

Tūkstančiai aktyvistų per šeštadienio protestą Berlyne reikalavo įtraukesnės ir progresyvesnės visuomenės, pranešė vokiečių naujienų agentūra DPA.

 Tūkstančiai aktyvistų per šeštadienio protestą Berlyne reikalavo įtraukesnės ir progresyvesnės visuomenės, pranešė vokiečių naujienų agentūra DPA.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Tūkstančiai aktyvistų per šeštadienio protestą Berlyne reikalavo įtraukesnės ir progresyvesnės visuomenės, pranešė vokiečių naujienų agentūra DPA.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2021, 10:59 AM

Daugiau kaip 350 organizacijų, tarp jų „Amnesty International“, „Fridays for Future“, moterų teisių ir paramos pabėgėliams grupės, ragino dalyvauti demonstracijoje Vokietijos sostinėje, surengtoje likus trims savaitėms iki šalies rinkimų rugsėjo 26-ąją.

Taikūs protestuotojai ragino vieningiau kovoti su rasizmu šalyje ir reikalavo daugiau teisių pabėgėliams, dosnesnės prieglobsčio suteikimo politikos, mažesnių nuomos mokesčių.

Organizacijų aljansas „Unteilbar“ paskelbė, kad demonstracijoje dalyvavo maždaug 30 tūkst. žmonių, bet policijos pranešime kalbama apie maždaug 10 tūkst. dalyvių.

Protestuotojai taip pat reikalavo „socialinio teisingumo, žmogaus teisių ir nuoseklių veiksmų kovojant su klimato krize“, sakoma DPA pranešime.

Proteste dalyvavo žmonės iš visos šalies, nors jų keliones į Berlyną komplikavo nacionalinis geležinkelio darbuotojų streikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.