Naujoji Zelandija po trijų savaičių beveik visoje šalyje atšaukia karantiną

Naujoji Zelandija atšaukia tris savaites galiojusį karantiną. Ribojimai bus švelninami nuo trečiadienio, sakė ministrė pirmininkė Jacinda Ardern. Karantino taisyklės toliau galios tik Oklande Šiaurės saloje, kur dabar kilęs koronaviruso protrūkis.

Ribojimai bus švelninami nuo trečiadienio, sakė ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ribojimai bus švelninami nuo trečiadienio, sakė ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 9:50 AM, atnaujinta Sep 6, 2021, 9:52 AM

Vyriausybė rugpjūčio 18 dieną aptikus vos vieną koronaviruso atvejį paskelbė karantiną visoje šalyje. Rugpjūčio pabaigoje vienu metu per parą buvo aptinkama per 80 infekcijos atvejų. Dabar paros naujų atvejų skaičius sumažėjo iki maždaug 20.

Kai kurie ribojimai liks galioti. Gyventojams, pavyzdžiui, uždarose patalpose reikės dėvėti kaukes. Be to, vidaus erdvėse galės susirinkti ne daugiau kaip 50 žmonų, lauke – iki 100.

Naujoji Zelandija ilgai laikėsi nulinės COVID strategijos, žmonės galėjo gyventi daugmaž įprastai, nebuvo privalomas kaukių dėvėjimas. Tačiau labai užkrečiama delta atmaina „pakeitė žaidimą“, pabrėžė J. Ardern. Kad virusas būtų suvaldytas, „dabar turime pakeisti ir savo žaidimo taisykles“.

Naujojoje Zelandijoje iki šiol patvirtinta 3 700 infekcijų, 27 žmonės mirė. Visiškai paskiepyti 1,3 mln. gyventojų iš 5 mln.

Vakarų Australijos valstija iki kitų metų liks atsitvėrusi nuo likusios šalies dalies

Vakarų Australijos valstija su Perto didmiesčiu greičiausiai tik kitais metais atvers dėl pandemijos uždarytas sienas su likusia šalies dalimi. Tik kai bus paskiepyta 80-90 proc. gyventojų, žmonės iš regionų, kuriuose infekcijų skaičiai yra ypač aukšti, pavyzdžiui, Naujojo Pietų Velso, Viktorijos ir Australijos sostinės teritorijos, vėl galės įvažiuoti į valstiją, pirmadienį sakė regiono premjeras Markas McGowanas.

„Manau, kad mes vėl atsiversime, kai tik pasieksime aukštą vakcinacijos lygį, – kalbėjo jis. – Manau, kad tai bus kažkada kitais metais“.

Australijos vidaus sienos nuo pandemijos pradžios vis būdavo uždaromos kilus koronaviruso protrūkiams. Išorės sienos su nedidelėmis išimtimis uždarytos jau nuo 2020 metų kovo.

25 mln. gyventojų turinti Australija, taikydama griežtas taisykles, ilgai sėkmingai kovojo su virusu. Dėl kai kuriuose regionuose jau kelias savaites augančių infekcijų skaičių ekspertai pirmiausiai kaltina delta atmainą ir vangią vakcinacijos kampaniją.

Naujojo Pietų Velso valstija, kurioje įsikūręs milijoninis Sidnėjus, praėjusią savaitę pripažino, kad nulinė COVID strategija, kurios Australija ilgai laikėsi, žlugo. „Nemanoma eliminuoti delta atmainos“, – sakė regiono premjerė Gladys Berejiklian.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.