Šiaurės Korėja, manoma, surengė karinį paradą

Šiaurės Korėja, regis, ankstų ketvirtadienį Pchenjane surengė karinį paradą, skelbė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, cituodama neįvardytą karinį šaltinį ir nurodydama, kad Seulas mėgina patvirtinti informaciją apie šį įvykį.

 Šiaurės Korėja, manoma, surengė karinį paradą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėja, manoma, surengė karinį paradą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 9:11 PM

„Yonhap“ šaltinis tenurodė, kad būta „ženklų“, jog paradas įvyko po vidurnakčio, ir negalėjo pateikti daugiau detalių, pavyzdžiui, ar jį stebėjo šalies lyderis Kim Jong Unas ir ar Pchenjanas jo metu pristatė naują karinę techniką.

„(Pietų Korėjos) kariuomenė analizuoja šiuos ženklus“, – „Yonhap“ citavo šaltinį.

Ketvirtadienį minimos 73-iosios Šiaurės Korėjos įkūrimo metinės.

Pchenjanas karinį paradą paskutinį kartą surengė sausį, likus kelioms dienoms iki JAV prezidento Joe Bideno inauguracijos. Renginio metu šalis pademonstravo naują balistinę raketą.

Pchenjaną šiuo metu veikia daugybė tarptautinių sankcijų dėl šalies draudžiamų branduolinių ginklų ir balistinių raketų programų. Tuo pat metu valstybė dėl koronaviruso taiko savanorišką blokadą ir yra uždariusi savo sienas, kad apsisaugotų nuo kaimyninėje Kinijoje pirmą kartą pastebėtos infekcijos.

Praėjusį mėnesį Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) nurodė, kad branduoliniu ginklu apsiginklavusi Šiaurės Korėja iš naujo įjungė savo plutonio gamybos reaktorių Jongbjone, ir pavadino tai „didžiulį nerimą keliančiu“ įvykiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.