Prancūzija įspėja Jungtinę Karalystę dėl „šantažo“ migrantų klausimu

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas ketvirtadienį pareiškė, kad Prancūzija neleis Jungtinei Karalystei pažeidinėti tarptautinę jūrų teisę ar „finansiškai šantažuoti“ Paryžiaus, Londonui suaktyvinus pastangas neįsileisti Lamanšo sąsiaurį kertančių migrantų.

G. Darmanino pareiškimas atspindi Paryžiuje kilusį nerimą dėl pranešimų apie Londono planus pradėti apgręžti laivus su migrantais.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
G. Darmanino pareiškimas atspindi Paryžiuje kilusį nerimą dėl pranešimų apie Londono planus pradėti apgręžti laivus su migrantais.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-09 14:55

„Prancūzija nesitaikstys su jokia praktika, pažeidžiančia jūrų teisę, taip pat su jokiu finansiniu šantažu“, – tviteryje parašė G. Darmaninas.

„Britanija turi gerbti savo įsipareigojimus. Apie tai aiškiai pasakiau savo kolegei“ britei Priti Patel per trečiadienį įvykusį susitikimą, pridūrė jis.

G. Darmanino pareiškimas atspindi Paryžiuje kilusį nerimą dėl pranešimų apie Londono planus pradėti apgręžti laivus su migrantais, mėginančius įplaukti į JK vandenis Lamanšo sąsiauryje.

Ketvirtadienį žiniasklaida pranešė, kad P. Patel, žinoma dėl savo bekompromisio požiūrio į imigraciją ir nusikalstamumą, patvirtino naują griežtą strategiją.

Prancūzų pareigūnus taip pat supykdė užuominos, kad Britanija gali sustabdyti dalį 62,7 mln. eurų sumos, kurią anksčiau šiais metais pažadėjo skirti tvarkos palaikymui ir patruliavimui Šiaurės Prancūzijoje, nebent Paryžius imsis papildomų priemonių migracijos srautams nutraukti.

Šaltinis Prancūzijos vidaus reikalų ministerijoje pareiškė, kad anksčiau „niekada nebuvo kalbama apie tai, kad išmokos priklausys nuo kiekybinių tikslų“.

„Toks požiūris gali reikšti, kad bus rimtai pakirstas pasitikėjimas mūsų bendradarbiavimu“, – pabrėžė šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.