Šiaurės Korėja per šiemetinį paradą demonstravo ne raketas, o civilinės gynybos junginius

Šiaurės Korėja per anksti ketvirtadienį Pchenjane įvykusį paradą pademonstravo traktorius ir ugniagesių mašinas, o ne labiau tokiomis progomis įprastus tankus ir raketas.

 Šiaurės Korėja per anksti ketvirtadienį Pchenjane įvykusį paradą pademonstravo traktorius ir ugniagesių mašinas, o ne labiau tokiomis progomis įprastus tankus ir raketas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėja per anksti ketvirtadienį Pchenjane įvykusį paradą pademonstravo traktorius ir ugniagesių mašinas, o ne labiau tokiomis progomis įprastus tankus ir raketas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-09 11:23

Trečiame branduolinį ginklą turinčios valstybės parade per mažiau nei metus sostinės gatvėmis žygiavo civilinės gynybos pajėgos, kariai su dujokaukėmis bei raudonais apsauginiais kostiumais, šautuvais nešini studentai, mechanizuotieji sukarintų pajėgų junginiai. Nei dalyviai, nei žiūrovai nedėvėjo apsaugai nuo COVID-19 skirtų kaukių.

Naktinį „sukarintų pajėgų ir visuomenės saugumo pajėgų“ paradą, kuriuo paminėtos valstybės įkūrimo 73-iosios metinės, stebėjo lyderis Kim Jong Unas, vilkėjęs kreminės spalvos kostiumą ir atrodęs lieknesnis nei metų pradžioje.

Jis plačiai šypsojosi ir iš balkono mojo kariams bei žiūrovams Kim Il Sungo aikštėje, pavadintoje jo senelio, 1948-aisiais įkūrusio valstybę, vardu, rodo valstybinės žiniasklaidos paskelbtos nuotraukos.

Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) ir laikraštis „Rodong Sinmun“ paskelbė apie naikintuvus, rikiuote praskridusius virš Pchenjano gatvių, tik nedidelius traktorių traukiamus artilerijos pabūklus, kariuomenės paieškos komandų šunis.

Per paradus spalį ir sausį Šiaurės Korėja pademonstravo labiausiai provokuojamą savo strateginę ginkluotę, keliančią pavojų varžovėms Azijoje ir pagrindinei JAV teritorijos daliai, bet šiame parade balistinių ginklų nesimatė.

Valstybinės žiniasklaidos ketvirtadienio pranešimai rodytų, kad renginys buvo labiau skirtas vidaus auditorijai.

Pasak ekspertų, kuklesnis paradas atspindi rimtus iššūkius, su kuriais susiduria Šiaurės Korėja. Krūvį prasto valdymo nusmukdytai šalies ekonomikai dar labiau padidino nesibaigiančios JAV vadovaujamos sankcijos, užsitęsęs sienų uždarymas saugantis koronaviruso ir potvyniai, pastaraisiais metais nulėmę didžiulį maisto trūkumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.