Afrikos Sąjunga įšaldė perversmą išgyvenusios Gvinėjos narystę

Afrikos Sąjunga (AS) penktadienį pranešė sustabdžiusi Gvinėjos narystę, reaguodama į šioje Vakarų Afrikos šalyje įvykdytą perversmą, per kurį buvo suimtas jos prezidentas Alpha Conde.

Afriką vienijanti organizacija tviteryje paskelbė „nusprendusi laikinai nušalinti Gvinėjos Respubliką nuo visos AS veiklos ir sprendimų priėmimo institucijų“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Afriką vienijanti organizacija tviteryje paskelbė „nusprendusi laikinai nušalinti Gvinėjos Respubliką nuo visos AS veiklos ir sprendimų priėmimo institucijų“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 4:05 PM, atnaujinta Sep 10, 2021, 4:10 PM

Afriką vienijanti organizacija tviteryje paskelbė „nusprendusi laikinai nušalinti Gvinėjos Respubliką nuo visos AS veiklos ir sprendimų priėmimo institucijų“.

Toks žingsnis žengtas sekmadienį Gvinėjos specialiosioms pajėgoms užgrobus valdžią ir areštavus A. Conde, kuris vis dažniau buvo kritikuojamas dėl numanomo autoritarizmo.

AS sekmadienį pasmerkė perversmą ir paragino paleisti valstybės vadovą, 2010 metais tapusį pirmuoju demokratiškai išrinktu Gvinėjos prezidentu.

Išvakarėse Vakarų Afrikos valstybių ekonominė bendrija (ECOWAS) taip pat sustabdė Gvinėjos narystę ir pareiškė siunčianti į šalį misiją padėčiai įvertinti.

AS Politinių reikalų, taikos ir saugumo taryba savo ruožtu pranešė paraginusi Afrikos Sąjungos Komisijos vadovą Moussa Faki dėl kilusios krizės „užmegzti dialogą su regiono suinteresuotosiomis šalimis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.