Rusija: per antiteroristinį reidą nukauti du kovotojai

Rusija penktadienį paskelbė, kad jos antiteroristinės pajėgos per operaciją neramiame Šiaurės Kaukazo Dagestano regione nukovė du kovotojus ir konfiskavo ginklų atsargų.

Rusijos policija.<br>123rf nuotr.
Rusijos policija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 11:24 PM

Nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK) naujienų agentūroms pranešė, kad atliekant kratą Kaspijos jūros pakrantėje esančios Dagestano respublikos Buinaksko regione du kovotojai pradėjo šaudyti į pareigūnus.

Remiantis NAK pranešimu, vyrams buvo liepta pasiduoti, tačiau jie pradėjo šaudyti ir buvo „neutralizuoti“ atsakomųjų šūvių.

„Susišaudymo vietoje buvo rasta automatinių ginklų ir šaudmenų, o nusikaltėlių automobilyje – paruoštas savadarbis sprogstamasis užtaisas“, – pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Rusijos saugumo tarnybos nuolat praneša apie sėkmingas antiteroristines operacijas – dažniausiai prieš įtariamus islamistinių kuopelių narius – šalies pietinėje dalyje ir daugiausia musulmonų gyvenamoje Čečėnijos respublikoje.

Gruodžio mėnesį saugumo tarnybos pranešė užkirtusios kelią teroristiniam išpuoliui, kurį rengė su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ susiję kovotojai Dagestane, ir suėmusios keturis asmenis.

Kaimyninėje Čečėnijoje Rusijos pajėgos 10-ajame dešimtmetyje ir šio amžiaus pradžioje kariavo du karus su separatistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.