Rusijoje pedofilus siekia prilyginti žmogžudžiams: gresia įkalinimas iki gyvos galvos

Rusijos valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ Dūmos svarstymui pateikė įstatymo projektą, kuris numato itin griežtą bausmę už lytinius nusikaltimus prieš nepilnamečius iki 18 metų.

Jei įstatymas bus patvirtintas, už pakartotinį pedofilijos atvejį lauks nelaisvė iki gyvos galvos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Jei įstatymas bus patvirtintas, už pakartotinį pedofilijos atvejį lauks nelaisvė iki gyvos galvos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 12:18 PM, atnaujinta Sep 10, 2021, 12:29 PM

Jei įstatymas bus patvirtintas, už pakartotinį pedofilijos atvejį lauks nelaisvė iki gyvos galvos.

Be to, tokią pat bausmę siūloma skirti ir pirmo tokio pobūdžio seksualinio nusikaltimo atveju, jei jis padarytas prieš du ir daugiau nepilnamečius.

Šią iniciatyvą paskatino Kiseliovsko mieste rugsėjo 6-ąją įvykdytas kraupus nusikaltimas. Tėvai pranešė, kad dvi 10-metės bendraklasės iš mokyklos negrįžo namo.

Pareigūnai per kelias valandas nustatė įtariamąjį, pasitelkę stebėjimo kamerų įrašus.

Vienoje parduotuvių buvo užfiksuota, kaip mergaitės stovi prie kasos greta vyro, kuris perka joms saldumynus. Kita kamera nufilmavo, kaip tas pats vyras su moksleivėmis išeina iš parduotuvės ir pasuka už garažų masyvo.

41-erių vyras, prieš dvejus metus paleistas iš įkalinimo vietos atlikęs bausmę už seksualinį nuskaltimą, netrukus buvo sulaikytas ir prisipažino abi mergaites išprievartavęs, o paskui nužudęs. Jų kūnai rasti apleistame name.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.