Izraelio policija sulaikė keturis palestiniečius kalėjimo bėglius

Izraelio policija pranešė, kad penktadienį ir šeštadienį buvo sulaikyti keturi iš šešių palestiniečių, anksčiau šią savaitę pabėgusių iš griežto režimo kalėjimo.

Šeši palestiniečiai pabėgo iš šiaurinėje Izraelio dalyje esančio Gilboa kalėjimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šeši palestiniečiai pabėgo iš šiaurinėje Izraelio dalyje esančio Gilboa kalėjimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2021, 10:40 AM, atnaujinta Sep 11, 2021, 10:42 AM

„Šiaurinėje zonoje policija prieš kurį laiką... Nazareto mieste sugavo du pabėgusius kalinius“, – sakoma pirmajame pareiškime, kuriame nebuvo pateikta daugiau detalių.

Keliomis valandomis vėliau buvo pranešta apie dar du sugautus bėglius.

„Dar du pabėgę kaliniai buvo sugauti prieš kurį laiką,.. kol slapstėsi sunkvežimių stovėjimo aikštelėje“, – nurodė policija.

Pirmadienį šeši palestiniečiai pabėgo iš šiaurinėje Izraelio dalyje esančio Gilboa kalėjimo. Jie išsmuko pro angą, išraustą kalėjimo kameroje po praustuvu.

Po pabėgimo Izraelio policija surengė didžiulę paieškos operaciją, kurioje dalyvavo bepilotės skraidyklės, keliuose buvo įrengti policijos postai, o į Dženiną, iš kur kilę daug už išpuolius prieš žydų valstybę įkalintų asmenų, buvo pasiųsta kariuomenė.

Kariuomenė pranešė, kad tarp pabėgusių kalinių yra buvęs kovotojų lyderis Vakarų Kranto šiauriniame Džanino mieste Zakariye Zubeidi, taip pat trys „Islamo džihado“ kovotojai, nuteisti kalėti iki gyvos galvos už aukų pareikalavusius išpuolius prieš izraeliečius.

Ketvirtadienį Izraelis paskelbė apie oficialų tyrimą dėl pažeidimų, leidusių šešetui pabėgti.

Izraelyje galioja draudimas skelbti su tyrimu susijusią medžiagą, nors vietos žiniasklaida praneša apie pareigūnų pastangas ištaisyti gėdingą klaidą ir užkirsti kelią bet kokioms galimoms bėglių atakoms.

Buvęs kalėjimų tarnybos komisaras Oritas Adato ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad šis pabėgimas Izraelio kalėjimų sistemai yra „didžiulė krizė“, net jei tokie incidentai yra labai reti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.