Minint Rugsėjo 11-osios atakų metines internete pasirodė „al Qaeda“ lyderio kreipimasis

JAV minint 20-ąsias rugsėjo 11-osios išpuolių, pareikalavusių beveik 3 tūkst. gyvybių, metines, internete buvo paskelbtas atakas įvykdžiusio tinklo „al Qaeda“ lyderio Aymano al Zawahiri vaizdo kreipimasis, pranešė naujienų agentūra AP, cituodama publikacijas apie teroristus stebinčią žiniasklaidą.

JAV minėjo 20-ąsias rugsėjo 11-osios išpuolių metines.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV minėjo 20-ąsias rugsėjo 11-osios išpuolių metines.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2021, 9:56 PM

Išvakarėse pasirodžiusiame vaizdo įraše kovotojų vadeiva sako, kad „Jeruzalė niekada nebus žydų“, taip pat giria grupuotės teroristinę veiklą, įskaitant sausį Sirijoje įvykdytas atakas.

Pasak žiniasklaidos, jis paminėjo užsienio karių išvedimą iš Afganistano, bet nepalietė fakto, kad šioje šalyje valdžią užgrobė Talibanas. Tai galėtų reikšti, kad įrašas buvo nufilmuotas gerokai anksčiau nei buvo išplatintas.

2020 metais pabaigoje buvo pranešta, kad A. al-Zawahiri galimai buvo nukautas, tačiau tokia informacija nebuvo patvirtinta. Išvakarėse išplatintas vaizdo įrašas tapo jo pirmuoju nuo to laiko „pasirodymu“ internete.

Egiptietis A. al-Zawahri tapo „al Qaeda“ lyderiu po to, kai 2011 metais JAV kariuomenė Pakistane nukovė jo pirmtaką Osamą bin Ladeną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.